Un bărbat din Vâlcea, traficant de arme la 80 de ani

duminică, 19 iulie 2015

 

Un pensionar din judeţul Vâlcea a fost prins de poliţie cu o puşcă de vânătoare. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal.

Un pensioner de 80 de ani din judeţul Vâlcea s-a înţeles cu un bărbat de 48 de ani să cumpere din străinatate arme de vânătoare pe care să le vândă localnicilor. Bărbatul de 48 de ani a cumpărat o armă de vânătoare letală pe care a reuşit să o introducă în ţară, numai că anchetatorii au aflat despre planurile celor doi şi au făcut percheziţii.

Procurorii au descoperit la domiciliul bătrânului arma de vanatoare, iar în locuinţa bărbatului de 48 de ani au găsit muniţia. Cel din urmă a fost reţinut, iar procurorii au cerut mandat de arestare pe numele său.

În plus, pe numele celor doi s-a deschis dosar penal pentru contrabandă calificată şi încălcarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

Poliţiştii din cadrul Direcţiei AESP, Biroului AESP şi Secţiei 8 Poliţie Lăpuşata au efectuat investigaţii în vederea identificării persoanelor care nu respectă regimul armelor şi muniţiilor.

 

Vineri, 17 iulie, în urma activităţilor specifice, poliţiştii au efectuat 2 percheziţii domiciliare în comuna Lăpuşata.

 

Astfel, oamenii legii au identificat o armă letală, de calibru 12, ascunsă într-un spaţiu creat între două saltele suprapuse ale unui pat din dormitorul uneia dintre locuinţei percheziţionate, fiind identificată şi muniţie aferentă.

 

Din primele cercetări a rezultat că arma a fost introdusă ilegal în ţară din Grecia de către un bărbat de 48 de ani.

 

Atât arma, cât şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă calificată şi deţinere fără drept de armă şi muniţie letală.

 

Faţă de bărbatul în cauză s-a dispus pe bază de ordonanţă reţinerea pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale - I.G.P.R..

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe