Oltchim vrea să se alăture Chimcomplex în Compania Română de Chimie

joi, 2 iulie 2015

 

Directorul general al SC Oltchim SA Ramnicu Valcea, Victor Avram, a declarat ca integrarea Oltchim impreuna cu SC Chimcomplex Borzesti in cadrul Companiei Romane de Chimie ar fi “un pas castigat pentru tara” iar noua constructie ar avea un alt cuvant de spus pe piata de profil din intreaga regiune.

Intrebat cum priveste intentia Chimcomplex de a achizitiona Oltchim si de a infiinta astfel Compania Romana de Chimie, Victor Avram a declarat ca aparitia unei astfel de companii ar fi de bun augur:

“In Romania, industria ar trebui sa isi gaseasca fagasul normal. In ultima vreme am asistat numai la inchideri de fabrici, opriri temporare sau totale. Ar fi nemaipomenit daca am reusi sa facem o astfel de companie (…). Ar fi un pas castigat pentru tara, nu neaparat pentru cele doua companii. Cu siguranta, aceasta integrare, aceasta dezvoltare da alt potential si ai alt cuvant de spus pe piata in acel moment”.

Directorul SC Chimcomplex SA, Dumitru Coman, a declarat ca echipa de management a Grupului SCR detine expertiza si solutiile necesare pentru salvarea Oltchim.

“Credem ca platforma de la Oltchim are in continuare potential, este nevoie doar de acel catalizator care sa integreze energiile celor doua echipe. Noi credem ca acest catalizator poate fi asezat in interiorul echipei de la Oltchim impreuna cu Chimcomplex”, a subliniat directorul general al SC Chimcomplex SA, Dumitru Coman.

“Sper ca statul roman sa ia in considerare pentru Oltchim solutia integrarii in Compania Romana de Chimie, cu efecte atat in plan strategic, in plan social, dar mai ales cu efecte in ceea ce inseamna dezvoltarea durabila a acestei tari”, a mai afirmat Dumitru Coman.

Directorul general al SC Oltchim SA Ramnicu Valcea, Victor Avram, a participat marti la inaugurarea celei mai eficiente instalatii de cogenerare din Europa, care a fost pusa in functiune in Romania, la Chimcomplex Borzesti. Investitia de peste 14,35 milioane de euro permite combinatului sa-si reduca in mod substantial costurile energetice..

Despre Chimcomplex

Chimcomplex Borzeşti, parte a Grupului SCR, este unul din cei mai importanţi fabricanţi de produse chimice din România si Europa de Sud-Est, cu o experienta de 55 de ani in industria chimica. Activitatea principala a Chimcomplex SA Borzesti consta in fabricarea si comercializarea produselor clorosodice, clorurilor anorganice, alchilaminelor si a solventilor organici. Principalele produse sunt soda caustica si clorul care se obtin printr-un procedeu modern de electroliza cu membrana schimbatoare de ioni. În primele doua trimestre ale acestui an, profitul realizat de Chimcomplex Borzeşti a fost de 14,5 milioane de lei la o cifra de afaceri de 102 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe