Șpârle și șopârle, 21.05.2015

miercuri, 20 mai 2015

• La ultima conferinţă de presă, preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost întrebat cum vede faptul că Guvernul nu a organizat alegeri parţiale locale în mai multe localităţi şi judeţe, printre care şi la CJ Vâlcea şi Primăria Râmnicului. Răspunsul președintelui României a fost următorul: „După părerea mea, abordarea guvernului este greşită. Ar fi trebuit să organizeze alegeri parţiale în toate localităţile şi judeţele unde persoanele care au fost pe funcţie au părăsit din varii motive aceste funcţii”. Este inadmisibil şi imoral ca semiprimarul Râmnicului, Ion Gigi Matei, şi preşedintele interimar al CJ Vâlcea, Gică Păsat, să mai stea încă un an în fruntea instituţiilor, fără nici un fel de legitimitate din partea electoratului!

• În exclusivitate, site-ul www.luju.ro confirmă că Secţia de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul General a început urmărirea penală „in rem” în dosarul constituit la plângerea penală pe care Gheorghe Deaconeasa, fostul şef al Ocolului Silvic Voineasa, a formulat-o împotriva procurorului Călin Nistor, adjunctul şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, şi a avocaţilor Anca Nicoleta Ionescu (fostă Popa) şi Aurel Popa, din Baroul Vâlcea. Într-un răspuns transmis, joi 7 mai 2015, jurnalistei Adina Anghelescu de la Antena 3, Biroul de presă al PICCJ a confirmat că, printr-o ordonanţă din data de 7 aprilie 2015, în acest dosar s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi de favorizare a faptuitorului.

• Președintele interimar de la Consiliul Județean Vâlcea, Gică Păsat, și stăpânul său de la partid pregătesc un tun de 250.000 euro! Un caiet de sarcini cu dedicație a intrat deja în atenția DNA. Băieți, e groasăăăăă! Se va merge pe Rețeta Horezu!

• Un nou succes al avocatului vâlcean Veronel Rădulescu. Judecatoarea Camelia Bogdan a fost scoasă din dosarul „RAFO”, dupa ce a fost recuzată de avocaţii omului de afaceri Ovidiu Tender. Curtea a anulat sechestrul instituit abuziv de judecătorii Dontete şi Bogdan: "Măsurile dispuse sunt lovite de nulitate". Este a doua oară în acest an când o instanţă constată părtinirea judecătoarei care a executat lotul „Voiculescu”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe