Primarul din Salatrucel, eliberat din funcție dupa ce a pierdut definitv procesul cu ANI

miercuri, 6 mai 2015

Primarul comunei vâlcene Sălătrucel, Dumitru Drăghici, a fost eliberat din funcție prin ordin emis de Instituția Prefectului, după cum a declarat, marți seara, pentru AGERPRES, prefectul Dumitru Cornoiu.

„Am luat act de decizia rămasă definitivă în urma procesului dintre Agenția Națională de Integritate și primarul Dumitru Drăghici și am emis ordinul de eliberare din funcție a acestuia. Nu am făcut decât să aplic legea în cazul acesta. Vom vedea care sunt următoarele proceduri care urmează, deși am înțeles că primarul ar fi depus o contestație la acest ordin”, a precizat Cornoiu.

În anul 2013, primarul localității Sălătrucel a fost acuzat de conflict de interese în materie administrativă și penală, dar și abuz în serviciu de către inspectorii ANI.

Edilul din Sălătrucel a semnat un contract de arendare, încheiat între Primăria Sălătrucel și Asociația locală a crescătorilor de bovine, ovine, porcine și albine din comună. Drăghici era în acel moment și președintele asociație, el beneficiind de acel contract în baza căruia Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Vâlcea a acordat asociației, în perioada 2010 — 2012, subvenții în valoare totală de 1.314.467,93 lei.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe