Amendă uriașă pentru Spitalul Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea. Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea a sancţionat unitatea medicală cu 174.000 lei pentru că a pus pacienții să cumpere medicamente. Potrivit digi24.ro, În urma controlului făcut de inspectorii CAS Vâlcea, s-a descoperit că în fișele pacienților erau trecute medicamente care nu fuseseră scoase din farmacia spitalului și nici nu au fost cerute spre decontare, de pacienți. Mai mult, reprezentanții CAS Vâlcea susțin că au descoperit în fișele bolnavilor că existau medicamente luate din farmacia unității pentru aceștia, iar la data respectivă aceștia figurau ca decedați. Spitalul va contesta amenda în instanţă.

Vasile Drăghici are 36 de ani și este internat de câteva zile la spitalul din Râmnicu Vâlcea. Suferă de pancreatită. Astăzi, medicii i-au pus în brațe o rețetă lungă cu medicamentele pe care trebuie să le cumpere de la farmaciile din zona spitalului.

Vasile Drăghici – pacient: „V-au spus că nu le au? Da. Câți bani trebuie să cheltuiți pentru medicamente. Nu știu. În jur de 500 de mii. Am dat și un milion jumătate“.

Bărbatul nu este singurul care a scos bani din buzunar pentru a-și cumpăra tratamentul pentru că medicii i-au spus că în farmacia din incinta unităţii medicale nu există medicamente.

Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea a sancționat spitalul tocmai pentru aceste nereguli pentru că, susțin ei, nu ar trebui ca bolnavii să își cumpere singuri medicamente.

Costică Pleșoianu – medic șef al CAS Vâlcea„Ei sunt obligați să asigure persoanelor, pacienților internați în spital, toate medicamentele și absolut explorări paraclinice și așa mai departe, ori s-a constatat că la unii pacienți erau medicamente consemnate pe foaia de observație, ori în condică nu erau trecute, aceasta arătând faptul că aceste medicamente au fost cumpărate de către pacienți”.

Amenda va fi contestată în instanță de juriștii spitalului.

Florin Vlădescu – juristul spitalului: „Vom contesta raportul casei de asigurări de sănătate Vâlcea, prin care spitalul a fost sancționat. Într-o primă fază la instituția care a emis acest raport de control și următorul pas va fi contestarea în fața instanței de judecată. Nu vi se pare o sancțiune corectă? Da. Este o sancțiune mult prea drastică”.

Și Corpul de Control al Consiliului Județean Vâlcea a descoperit nereguli grave în procesul de achiziție a medicamentelor și a sesizat Curtea de Conturi. Prejudiciul a fost de 14 milioane de euro.