S-a stins din viață, la 70 de ani, Viorica Enescu, ”maestru emerit” al sportului

vineri, 22 mai 2015

 

Antrenoarea emerită de atletism, Viorica Enescu, care a pregătit-o pe campioana mondială Ionela Târlea, a decedat, miercuri, la vârsta de 70 de ani, informează Federaţia Română de Atletism.

Născută în 31 ianuarie 1945, la Arad, Viorica Enescu a activat ca sportivă la cluburi precum Rapid, Steaua sau Dinamo Bucureşti, fiind campioană naţională la mai multe probe.

În activitatea de antrenoare s-a făcut remarcată descoperind-o pe fosta atletă Ionela Târlea, medaliată cu argint la JO din 2004, de la Atena, la 400 metri garduri, multiplă campioană europeană şi campionaă mondială indoor la 200 m, în 1999.

Federația Română de Atletism a anunțat decesul emeritei antrenoare. În ferparul său, Federația trece în revistă multele performanțe sportive reușite de Viorica Enescu și îi aduce un ultim omagiu celei care ”aproape s-a crucificat pe altarul performanței”.

”Dumnezeu să te odihnească în pace, VIORICA ENESCU!

Așa muiere, mai rar, așa antrenoare sclipitoare, mai greu!
Viorica a fost, și mă doare să afirm lucrul acesta la timpul trecut, unică!

A iubit atletismul cu patimă, aproape crucificându-se pe altarul performanței, iubind și urând în același timp secundele alea care se puneau în calea Ionelei Târlea, Mariei Rus Sânmărtean…

Cu Ionela, regina sprintului românesc, a reușit nici mai mult, nici mai puțin, decât titlul mondial indoor la 200 m, la Maebashi în 1999. O albă!!! Ce să mai zic de “chimismul” dintre ele când era vorba despre team-ul național. Se isca un iureș de te lua cu amețeală câte puncte adunau la fosta Cupă a Europei, actualul Campionat European pe echipe, în Superligă, atunci!
Un loc trei mondial indoor cu ștafeta de de 4X400 m în care Mărie a fost penultimul schimb, pentru ca uraganul Ionela să ne arunce, în final, pe podium, în 2004, la Budapesta. An în care, aceeși ștafetă ne-a adus un miraculos loc șase, transformat, ulterior, în cinci, prin descalificarea unui team cu o atletă descoperită dopată la Jocurile Olimpice de la Atena. Istorie în fața căreia nu putem decât să ne înclinăm și să zicem Tatăl Nostru!

Născută în 31 ianuarie 1945, la Arad (culmea, altfel olteancă get pe get), antrenoarea emerită Viorica Enescu de abia împlinise 70 de ani! Dar ce să mai pomenim de ani, când ea a intrat, cu siguranță, în eternitate!

În jurul orei 11,00, în Capela Cimitirului “Sântul Ioan” din Râmnicul Vâlcea (în centru), va începe slujba la care sunt așteptați toți care vor să-și ia rămas bun.

Federația Română de Atletism a suferit o mare pierdere și prezintă condoleanțe familiei îndoliate, fiicei Alina, în special!”, se arată în comunicatul Federației Române de Atletism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “S-a stins din viață, la 70 de ani, Viorica Enescu, ”maestru emerit” al sportului”

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe