|luni, decembrie 5, 2022
  • Follow Us!

Ambasada SUA: Libertatea presei este sub asediu 

image-2015-03-1-19516892-46-dean-thompson

 Libertatea presei, fie ca e simbolizata de stiloul, camera sau microfonul reporterului, este sub asediu, afirma Insarcinatului cu afaceri al ambasadei SUA, Dean Thompson, intr-o declaratie data de Ziua Internationala a Libertatii Presei.

“Duminica, 3 mai, sarbatorim Ziua Internationala a Libertatii Presei. Adunarea Generala a Natiunilor Unite a desemnat aceasta zi pentru sarbatorirea libertatii presei si apararea independentei jurnalistilor. De asemenea, e o zi in care ii comemoram pe cei care si-au pierdut viata, facandu-si datoria de reporter”, arata oficialul american.Jurnalismul poate fi periculos, arata Dean Thomson, care aminteste ca, in 2014, cel putin 60 de jurnalisti au fost omorati si multi altii raniti, hartuiti, arestati sau amenintati.

“Au fost ucisi in timp ce isi exercitau profesia sau asigurandu-se ca transmit publicului informatii despre situatii dificile sau periculoase. Trebuie sa aplaudam hotararea jurnalistilor de a descoperi adevarul indiferent de marimea pericolelor la care se expun, indiferent de cate eforturi se fac pentru a-i reduce la tacere”, se arata in declaratie.

“Libertatea presei, fie ca e simbolizata de stiloul, camera sau microfonul reporterului, este sub asediu. Impreuna, trebuie sa facem toate eforturile pentru a asigura libertatea presei, libertatea de expresie si sa reiteram promisiunea noastra de a lupta pentru democratie si libertate”, se mai scrie in mesajul lui Dean Thomson.

de Red. Stiri     HotNews.ro
Duminică, 3 mai 2015, 11:23 Actualitate | Esenţial

Leave a Response