|marți, august 9, 2022
 • Follow Us!

Semiprimarul Ion Gigi Matei şi viceprimarul Eduard Vârlan şi-au bătut joc de investitorii de la Faurecia! AU FOST PIERDUTE 1500 DE LOCURI DE MUNCĂ ÎN RÂMNICU VÂLCEA! 

muncitori faurecia

 Mult trâmbiţata investiţie a francezilor de la Faurecia (producător de componente auto), care ar fi urmat să creeze peste 1500 de locuri de muncă în Râmnicu Vâlcea A CĂZUT din cauza… „lipsei de pământ“. Jumătatea de primar Ion Gigi Matei şi viceprimarul abramburit Eduard Vârlan au dat dovadă de INCOMPETENŢĂ maximă în negocierile cu reprezentanţii Faurecia, care au plecat cu un gust amar de la Râmnicu Vâlcea. Francezii au fost primiţi cu braţele deschise de autorităţile locale de la Mioveni (Argeş) care le-au pus la dispoziţie GRATUIT mai multe hectare de pământ, inclusiv hale de producţie. Investitorii au angajat deja câteva sute de argeşeni! Aşadar, la Vâlcea investitorii sunt puşi pe fugă, iar la Argeş sunt primiţi cu pâine şi sare!

Interesant este că Matei şi Vârlan i-au trimis pe reprezentanţii Faurecia la omul de afaceri Nicolae Sofianu, cel care deţine câteva zeci de hectare în localitatea Budeşti. Pe surse am aflat că Sofianu le-a cerut francezilor (atenţie!) 50 de euro pe metru pătrat! Şi uite aşa, edilii Râmnicului şi-au bătut joc de investitori şi 1500 de vâlceni au pierdut şansa să lucreze pe salarii decente pentru o multinaţională.

Iată ce declara Gâgă Matei:  „Se pare că, pe raza Râmnicului, nu va putea fi satisfăcută această dorinţă. Nu sunt disponibile nicăieri 10 hectare de teren. În aceste condiţii, Faurecia şi-a îndreptat atenţia către Budeşti, Dăeşti şi alte localităţi din jurul Râmnicului”

Suntem sută la sută de acord cu afirmaţia unui coleg din presă: „Edilul Râmnicului dacă avea intenţia de a ajuta investitorul francez, putea foarte bine să ceară urgent registrul agricol cu cei care au suprafeţe de teren proprietate privată în Căzăneşti, Copăcelu, Râureni, Goranu, vedea unde ar putea ieşi 10 hectare. Apoi îi invita la primărie pe respectivii proprietari şi încerca să discute cu aceştia o formulă de concesiune sau chiar de vânzare către francezi a pământului, că e mai util să renunţe la porumb şi să sprijine această idée. Nu ştiu ce soluţie ar fi ieşit dar nimic nu este imposibil dacă vrei să aduci un investitor aici. Sau imediat îi suna pe edilii din Budeşti, Mihăeşti şi Dăeşti, adică pe Mirea, pe Bârzăgeanu sau Popolan şi îi invita la o discuţie cu investitorul francez pe tema terenului pe care îl doreau francezii. Aşa că Faurecia nu pupă Râmnicul, şansa de a avea aici multinaţionale de producţie este din ce în ce mai mică, hai să iubim pe mai departe activele noastre de stat, garantul Republicii Socialiste Vâlcea, ultimul judeţ comunist din ţară.

 

17 Responses to Semiprimarul Ion Gigi Matei şi viceprimarul Eduard Vârlan şi-au bătut joc de investitorii de la Faurecia! AU FOST PIERDUTE 1500 DE LOCURI DE MUNCĂ ÎN RÂMNICU VÂLCEA!

 1. Danut VL

  Nu este nici macar jumatate de primar, este un nimic. Nu l-a votat nimeni. E un libidinos, care incearca sa isi umple buzunarele cat mai poate.

   
 2. yo

  Va spun eu la daesti cineva detine 8 ha si se poate extinde suprafata

   
 3. Dana

  Multa lume deja se gandeste sa se mute din acest oras in care nivelul de trai scade, motivul principal fiind lipsa locurilor de munca…Sunt atatea de spus…

   
 4. Nicu Pateu

  Si la Faurecia este o mancatorie si niste oameni de nimic..isi bat joc de noi, ca pe niste sclavi.o sa fiu dat afara dupa 1an si 9luni pentru ca asa a vrea un sef de linie.Bataie de joc ,ii fac pe oameni sa plece sau sunt dati afara din nimicuri si ne vaitam de locuri de munca, din cauza acestor oameni.Cuvantul meu ca, un simplu operator catre Supervizor sau Director sunt “zero”

   
 5. eu

  Eu nu ma gândesc sa plec din oraș. Deja am făcut-o!

   
 6. constantin vicsoreanu

  Avem ceea ce meritam.Continuati sa votati cu incredere…parazitii!

   
 7. Adrian

  Asa ceva…, exista teren la Budești-Barza- Mihaiesti care sta nefolosit și oamenii s-ar fi bucurat sa îl concesioneze! Păcat ca cei care ar trebui sa se preocupe de soarta Râmnicului, dau cu piciorul a doua oara unui mare investitor!

   
 8. Neamțul

  Halal primari am avut in orasul nostru, puscariasi, fara sa fie in stare sa creeze macar un loc de munca!
  Trebuie sa lucram in alte orase, aici nu mai avem unde.

   
 9. Luigi

  Aceasta jumatate, sfert sau ce o fi ca primar nu este , vrea sa refaca centrul ca de ….. unde sa stea somerii din ramnic la taifas …in loc sa incerce sa rezolve ceva.Unde au doamne acel singur neuron, cred ca a emigrat si el cum cred ca se gandesc multi valceni sa caute un oras in care primarul gandeste, si nu tremura sau nu cauta averi castigate usor .

   
 10. Buricu' Pamantului

  Ne-am saturat de ciumatii astia de pesedisti. De ce nu se organizeaza alegeri pentru primarie si CJ? Am ajuns sa fim condusi de persoane de categoria lui gigi matei, un spagar si un incompetent. Un Nimeni in Drum! La fel ca si varlan.

   
 11. Dragos

  tot ce pot sa spun e ca mi-e scarba!

   
 12. ADN

  Pacat de oras, am avut un mare ,,noroc” de conducatori nenorociti all inclusiv, calea numai mort a iesit di CJ si mai e un orangutan-persu, Dar votati Gutau, Se vor crea BORDURI en gross

   
 13. aceias

  Sa m/ai intamplat cu ceva timp in urma cu cei de la Michelin si unii de fabricat electrozi!Nu au dat cu dreptul!Si tot de laprimar sa tras si atunci.Sa vina la Mihaesti caeste teren destul,m/ai precis la Stuparei??

   
 14. popescu silviu ion

  Matei are interese personale ale firmelor de tinute de maria sa deoarece se crede regele neincoronat al valcenilor

   
 15. popescu silviu ion

  In legatura cu primarul din budesti este un ciubucar si un smecher via psd terenurile care au fost ale proprietarilor si nu au avut acte care sa certifice pozitia accestor terenuri au fost falsificate sau nu se mai gasesc in arhiva primăriei in cardasie cu secretarul primăriei acestia sau împroprietărirea singuri impreuna cu copii acestora fiind o mafie a terenurilor pe raza comunei budesti iar dna si diicot ar trebui sa se sesizeze

   
 16. georgescu cosmin

  dna ar trebui sa se sesizeze in legatura cu primarul din budesti care împreuna cu secretarul primăriei si rudele acestora s-au impropietarit singuri au vândut terenurile de-a lungul soselei de centura au modificat cartea funciară si cu documente false au intrat în posesia multor zeci de hectare de teren

   
 17. popescu silviu ion

  Si totusi acest matei mare împărat neincoronat al ramnicului are tentacole in toate sferele face afaceri numai in avantajul domniei sale primaria este numai a lui si a domnului varlan .majoritatea constructorilor care derulează contracte cu primaria cumpara agregatele si betonul de la statiile de tinute de primarul matei

   

Leave a Response