Potrivit precizărilor primarului din Stroeşti, Tudor Velcu Istocesu, în cursul anului trecut, s-au depus, în cele trei sesiuni din cadrul Gupului de Acţiune Horezu, trei cereri de finanţare. Una dintre acestea, privind îmbunătăţirea serviciilor din Stroeşti, a fost finalizată la finele anului trecut, mai precis, pe data de 15 noiembrie 2014. S-a renovat şi s-a dotat corespunzător Căminul Cultural din Stroeşti şi s-a modernizat terenul de sport. Toate aceste lucrări au totalizat 75.000 euro. Dotarea serviciului public din cadrul Primăriei Stroeşti cu un buldoexcavator se află pe lista de priorităţi pentru anul 2015. „Pentru fluidizarea traficului rutier din comuna noastră avem nevoie de un buldoexcavator cu lamă de zăpadă, cu picor şi lamă de taluzare. Urmează ca în trei săptămâni caietul de sarcini să fie postat pe SEAP, după care va urma procurarea utilajului. Şi acest proiect se ridică la valoarea sumei de 75.000 euro”, a spus primarul comunei Stroeşti, Tudor Velcu Istocescu.
Îmbunătăţirea serviciilor în comuna Stroeşti va continua şi anul viitor cu renovarea Căminului Cultural din satul Dianu şi amenajarea a două spaţii de joacă pentru copiii din satele Cireşu şi Stroeşti. „Pentru acest de-al treilea proiect am fost deja în teren, am văzut cum se prezintă situaţia, iar zilele viitoare vom fi prezenţi la ADRP Sud-Vest Oltenia pentru a încheia contractul de finanţare”, a mai precizat primarul Tudor Velcu Istocesu Stroeştiului. Încă de anul trecut, în comuna Stroeşti se lucrează la alimentarea cu apă potabilă din satul Dianu. „Termenul de finalizare al acestor lucrări este luna august a anului 2015. Valoarea de execuţie este de 11,5 milioane de lei. Proiectul a fost promovat pe HG nr. 28/2013 şi a fost finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Pe aceeaşi hotărâre de Guvern am depus şi proiectul privind asfaltarea uliţei Tineretului din satul Stroeşti şi a uliţelor Boalda şi Măgura din satul Cireşu”, a conchis primarul Tudor Velcu Istocescu.
În acest an, primarul Tudor Velcu Istocescu speră să obţină finanţare de la Guvern, pentru a asfalta trei drumuri locale din comuna Stroeşti. Este vorba de uliţele Boalda şi Măgura (din satul Cireşu) şi de artera denumită Mitu Săraru (din Stroeşti). Cele trei tronsoane însumează aproape trei kilometri, iar valoarea totală a investiţiei va fi de 22 de miliarde de lei vechi (fără TVA). „Ştim că sunt multe proiecte de acest gen la nivel naţional, pe OG 28, dar e important să demarăm lucrările, după care vom vedea de unde vom face rost de fonduri pentru a le şi duce la bun sfârşit. Din câte am înţeles, sumele nu sunt bătute în cuie, iar în iulie se pare că Ministerul Dezvoltării va opera o rectificare de buget, pentru proiectele care se află în curs de derulare”, a spus primarul din Stroeşti. Pe de altă parte, alesul PSD a menţionat că, în perioada următoare, va organiza şi licitaţia de atribuire a lucrărilor de reparare a unor drumuri afectate de calamităţile naturale din 2014. „În primul rând, ar fi vorba de reabilitarea DC 132, care s-a rupt la kilometrul 3+800, în satul Dianu, pentru care avem alocată deja suma de 5 miliarde de lei vechi. În plus, vrem să mai refacem şi platforma de pe uliţa Mitu Săraru, pentru care ne-au fost repartizate 10 miliarde chiar la începutul anului. Ulterior, această arteră va fi asfaltată cu fondurile pe care le vom primi de la Guvern, pe OUG nr. 28”, a concluzionat primarul din Stroeşti, Tudor Velcu Istocesu.
Foto: timpuldevalcea.net
Web Design by DowMedia
da o realizare ca din Decembrie de anul trecut 3 gospodari au rămas izolate de restul lumi.asta da realizare.multumim domnului primar,domnului prefect si domnului ministru.