|vineri, august 12, 2022
  • Follow Us!

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a participat la comemorarea eroilor greci la Drăgăşani 

Isarescu Dragasani eroi greci2

 

O gardă de onoare formată din subofiţerii Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani au prezentat onorul înalţilor oaspeţi.

Sâmbătă 04 Aprilie 2015., la Monumentul eroilor greci din Cimitirul Eternitatea din Drăgăşani s-a organizat comemorarea eroilor greci căzuţi în „Bătălia de la Drăgăşani” din 1821.

La eveniment au participat ambasadorul Greciei la Bucureşti, ataşatul militar al ambasadei Greciei, deputaţi din partea minorităţii greceşti din Parlamentul României, primarul municipiului Drăgăşani, consilieri municipali, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi, nu în ultimul rând, guvernatorul B.N.R. dl. Mugur Isărescu, numeroşi cetăţeni greci, descendenţi a eroilor greci căzuţi în luptele de la Drăgăşani din anul 1821.

O gardă de onoare formată din 10 subofiţeri a Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, condusă de căpitan Vasiliu Ionel a prezentat onorul înalţilor oaspeţi. S-a ţinut o slujbă de pomenire în memoria eroilor greci.

În finalul comemorării au fost depuse coroane de flori din partea oficialităţilor elene şi române la monumentul eroilor greci, precum şi la monumentul eroilor români căzuţi în cele două războaie mondiale.

Leave a Response