|vineri, august 12, 2022
  • Follow Us!

A murit la o ora dupa ce un doctor i-a spus ca nu reprezinta o urgenta. Ce au descoperit insa apoi despre el la autopsie 

spital_romania

Caz revoltator: un barbat de 47 de ani a murit la o ora dupa ce doctorul de garda l-a consultat si i-a spus ca nu reprezinta o urgenta.

Omul nu a primit tratament, ci doar recomandarea sa aduca o trimitere, de la medicul de familie, daca vrea sa fie internat. Insa n-a mai apucat: ajuns acasa, s-a prabusit, iar echipajul SMURD s-a straduit in zadar sa-l resusciteze.

Laszlo Szigeti din Targu Secuiesc, Covasnanu, se stia bolnav. De trei zile simtea insa o durere in piept, iar piciorul stang i se umflase. S-a dus la camera de garda a spitalului municipal, unde un medic i-a luat tensiunea, l-a examinat corporal si i-a facut un EKG. A constatat ca omului ii batea inima cam repede, dar nu s-a ingrijorat din aceasta cauza. Trimis acasa, barbatul a apucat sa spuna ca i s-a cerut o trimitere de la medicul de familie, apoi a intrat in coma si a murit.

Revoltate, rudele au cerut explicatii de la spital. Medicii nu se simt insa vinovati.

„S-a efectuat un examen fizic fara examinari de laborator si un EKG care atunci era normal. Pacientul a fost lasat la domiciliu, nu am informatii ca ar fi prescris medicatie sau reteta
Reporter: – Ce scrie in fisa? Cu ce a fost diagnosticat?
– Dureri si observat, nu avem o descriere a cazului”,
se apara Maria Tarczali, reprezentantul spitalului municipal Targu Secuiesc.

Rezultatul necropsiei scoate la iveala un fapt tulburator: barbatul suferea, fara sa stie, de ciroza. Pentru ca nimeni nu si-a dat seama cat de grava este starea lui, boala i-a afectat toate functiile organismului.

Omul a murit de insuficienta cardio respiratorie, la numai o ora dupa ce medicul il trimisese, pe picioare, acasa. (protv.ro)

Leave a Response