Traian Băsescu va fi audiat miercuri la Parchetul General în dosarul de şantaj

luni, 16 martie 2015

Traian Băsescu va merge pentru prima dată în fața procurorilor de la Parchetul General. Avocatul Gabrielei Firea a declarat într-o intervenţie telefonică la RomâniaTV, că audierea lui Traian Băsescu în dosarul în care fostul președinte este acuzat de către Gabriela Firea de şantaj şi ameninţare va avea loc miercuri. În aprilie anul trecut, Traian Băsescu i-a transmis Gabrielei Firea că într-o zi s-ar putea să nu îşi mai găsească soţul acasă. Dacă va fi găsit vinovat, Băsescu riscă până la 7 ani de închisoare.

Avocatul Gabrielei Firea a declarat la RomâniaTV că dupa terminarea mandatului au avut loc actele porcesuale normale, a afost audiată Gabriela Firea şi acum este citat Traian Basescu.

"Este procedura normala care se urmează. Nu am facut o solicitare. Este obligatorie audierea sa, solicitarea fiind făcută practic prin plângere", a declarat avocatul Lucian Bolcaş.

Ce contine PLANGERE PENALA depusă anul trecut impotriva numitului Traian Basescu, Presedinte al Romaniei, in vederea inceperii cercetarilor penale sub aspectul savarsirii faptelor prevazute si pedepsite de dispozitiile art. 206 NCP- infractiunea de amenintare, si art. 207 NCP- infractiunea de santaj.

In fapt, subsemnata sunt membru si comunicator al Comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea legalitatii achizitiei terenurilor din zona comunei Nana, Judetul Calarasi, comisie cunoscuta in mass-media sub denumirea de „Comisia Nana".

Scopul comisiei de ancheta consta in verificare trasabilitatii terenurilor instrainate in perioada 1990-2013 pe raza comunei Nana, verificarea situatiei subventiilor incasate de Agentia de Plati si Interventie in Agricultura in perioada verificata, in zona supusa anchetei, verificarea statutului juridic si a raporturilor de proprietate asupra terenurilor din zona Nana, verificarea structurii de culturi a exploatatiilor agricole si verificarea legalitatii tranzactiilor cu terenuri din zona Nana. Mai mult, comisia este alcatuita dintr-un numar de 13 deputati si senatori ai partidelor politice prezente pe scena politica- PSD, PNL, PC, PPDD si UDMR.
Una dintre neregulile sesizate cu ocazia efectuarii anchetei a constat in modalitatea in care numita Ioana Basescu, fiica numitului Traian Basescu a achizitionat 291 hectare de teren agricol situat in comuna Nana, judetul Calarasi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe