Senatorul Dan Nițu solicită reducerea frecvenței ITP-ului la camioanele apicole

luni, 9 martie 2015

 

Apicultorii care dețin vehicule pentru transportul stupilor în pastrol ar putea face inspecția tehnică periodică (ITP) a acestor mijloace de transport o dată la trei ani. Săptămâna aceasta, inițiativa senatorului PNL Dan Nițu privind reducere frecvenței inspecţiei tehnice a vehiculelor care transportă stupi în pastoral a primit aviz favorabil din partea Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură şi Dezvoltare Rurală a Senatului și foarte curând va fi supusă votului senatorilor.

„Din punctul meu de vedere, ITP-ul anual pentru vehiculele care transportă stupi în pastoral nu se justifică, deoarece, având în vedere practicile apicole, aceste vehicule parcurg distanţe mult mai scurte decât altele, iar uzura lor este, fireşte, mai mică. Măsura va reduce costurile apicultorilor şi le va eficientiza munca, atât din punct de vedere financiar, cât şi din punct de vedere al timpului alocat diverselor proceduri ce trebuie urmate pentru desfăşurarea activităţii de creştere a albinelor”, a precizat parlamentarul vâlcean.

Această inițiativă legislativă este susținută de Asociația Crescătorilor de Abine din România, care a solicitat de mai multe ori rărirea frecvenței ITP-ului, de la un an, la trei ani. Propunerea urmează să fie discutată în Senatul României în perioada imediat următoare, iar votul final se va da în  Camera Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe