|vineri, decembrie 4, 2020
  • Follow Us!

„Lumina faptelor bune” de Buna Vestire 

11071096_794418463967864_1754481262724682297_n

 

 

Miercuri, 25 martie 2015, asistaţii sociali de la „Centrul pentru persoane vârstnice Bistriţa” şi „Centrul de îngrijire şi asistenţă Bistriţa” din comuna Costeşti, judeţul Vâlcea, au primit vizita unei delegații a Ligii „Femeilor Creştin Ortodoxe” Vâlcea care a donat alimente de post şi peşte necesare asigurării mesei de prânz pentru cei 104 beneficiari ai celor două centre, cu ocazia sărbătorii „Buna Vestire”. Activitatea s-a desfăşurat în baza unui proiect al Ligii vâlcene, aflat în derulare de mai mulţi ani, intitulat „Cinstirea mamelor”. Anul acesta, organizaţia a revenit la cele două centre de la Bistriţa, spre a aduce beneficiarilor o bucurie în această mare zi de sărbătoare, cu sprijinul nemijlocit al membrelor.

Delegaţia Asociaţiei a fost întâmpinată de coordonatorul centrelor, doamna Daniela Coca, şi de administratorul acestora, doamna Mariana Persu, care au apreciat eforturile Ligii şi au mulţumit pentru produsele alimentare şi nealimentare donate.

În săptămâna premergătoare „Bunei Vestiri” beneficiarii „Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Măciuca”, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, au primit vizita reprezentanţilor Proiectului „Iubirea de aproapele meu”. Cu această ocazie au fost dăruite celor 94 de beneficiari ai centrului alimente, îmbrăcăminte și încălţăminte.

În cadrul întâlnirii, beneficiarii centrului s-au bucurat de un spectacol de muzică şi poezie realizat prin purtarea de grijă a organizatorilor – Zenovia Zamfir, Tatiana Mărcoianu, Nicu Cismaru,Gigi Poşircă și Paul Stănişor -, care au fost, la rândul lor, surprinşi de un recital de muzică interpretat de doi dintre asistaţii sociali.

*

Proiectul „Iubirea de aproapele meu” , al cărui iniţiator este doamna Zenovia Zamfir, are ca obiectiv principal vizitarea tuturor Centrelor de vârstnici din judeţul Vâlcea şi dăruirea de produse alimentare şi nealimentare asistaţilor sociali, în funcţie de necesităţi. Principalii parteneri sunt: Asociaţia Liga „Femeilor Creştine Ortodoxe” Vâlcea; Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, prin secţiile Împrumut Carte Adulţi, Sala de Lectură şi echipa română a proiectului european „Books like acting”; Societatea Culturală „Anton Pann”; Asociaţia „Zâmbete Colorate”; Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea.

Dăruind, vei dobândi negreşit fericire, împlinire din zâmbetul celui care a primit de la tine ceea ce avea nevoie. Nu dăruiţi pentru a primi, nu dăruiţi dacă nu simţiţi, nu dăruiţi dacă doriţi recunoaştere, pentru că ea, de multe ori, nu poate veni. Dăruiţi doar atunci când simţiţi, dăruiţi din puţinul vostru un zâmber, o clipă de alinare, o clipă ce poate schimba viaţa unui om!

Leave a Response