Hackerville a rămas fără hackeri. Americanii au venit degeaba la Râmnicu Vâlcea pentru un documentar despre celebrii spărgători de conturi

joi, 12 martie 2015

 Echipa Caviar Content, in timpul filmarilor in Ramnicu Valcea. Foto facebook Narcis Covei Un nou reportaj despre hackerii care au speriat Vestul. Jurnaliştii americani au revenit în România pentru a realiza un documentar despre tinerii care, cu un simplu click, au lăsat fără bani sute de oameni ori au spart conturile de e-mail ale unor personalităţi din întreaga lume. Echipa de televiziune a poposit pentru scurt timp şi în Râmnicu Vâlcea, oraşul despre care s-a scris că este capitala mondiala a hackerilor. Echipa casei de producţie Caviar Content, din Los Angeles, a ajuns la sfârşitul săptămânii trecute în Râmnicu Vâlcea, oraşul cunoscut peste hotare şi sub denumirea de Hackerville.    Americanii au avut însă surprinza să constate că oraşul desemnat de FBI drept capitala mondială a hackerilor nu prea mai seamănă cu cel despre care au curs râuri de cerneală în publicaţii precum Daily Mail, New York Times sau Le Monde.    În timpul vizitei în Râmnicu Vâlcea, jurnaliştii au apelat la ajutorul unui tânăr, care a încercat, în 2014, să descrie fenomenul Hackerville într-o piesă hip-hop.    „Am încercat să le explic că ceea ce au citit până acum despre Râmnicu Vâlcea nu mai este de actualitate, că oraşul nu este plin de hackeri şi ţigani, aşa cum s-a scris în presa internaţională. Dovadă că Râmnicu Vâlcea nu mai poate fi considerat Hackerville stă şi faptul că echipa de televiziune n-a găsit aici niciun tânăr specializat în infracţiuni cibernetice”, povesteşte Narcis, tânărul intervievat de echipa de jurnalişti din SUA.    Dacă în trecut toţi jurnaliştii străini scoteau în evidenţă faptul că străzile din oraş s-au umplut de limuzine datorită hackerilor, de această dată, echipa casei de producţie Caviar Content a folosit la filmări o Dacie 1310.    „A fost ideea mea, am vrut să înţeleagă că nu toată lumea se plimbă cu limuzina în acest oraş. Am observat că au fost destul de încântaţi, au tras mai multe cadre în această maşină şi chiar s-au plimbat cu Dacia prin oraş”, mai spune  Narcis.    Narcis Covei (mijloc) şi reprezentanţii Caviar Content. Foto facebook   Jurnaliştii şi-au scurtat vizita în Râmnicu Vâlcea pentru a sta de vorbă, în Bucureşti, cu poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii online şi cu Guccifer, tânărul condamnat la închisoare cu executare după ce a spart conturile de e-mail ale lui George Maior, fostul şef al SRI, şi George W. Bush, fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii. 
Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Hackerville a rămas fără hackeri. Americanii au venit degeaba la Râmnicu Vâlcea pentru un documentar despre celebrii spărgători de conturi”

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe