Braconieri opriți cu focuri de armă. Fugarii furaseră peste o tonă de pește

marți, 24 martie 2015

Trei indivizi din judeţul Vâlcea au fost surprinşi în flagrant delict, imediat după ce au braconat peste o tonă de peşte din lacurile aparţinând unei societăţi comerciale din comuna Doştat. Ei au fost opriți în trafic, dar numai după ce un polițist a tras cu arma din dotare într-un pneu al autoutilitarei în care se aflau.

Potrivit informațiilor primite de la reprezentanții Inspectoratului de Poliție, s-a întâmplat marți, 24 martie, puțin după ora 5.00 dimineață, când polițiștii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeș, în timp ce desfășurau activităţi specifice pentru combaterea braconajului piscicol, i-au depistat pe cei trei bărbaţi ce se deplasau cu o autospecială şi despre care exista suspiciunea că au braconat peşte din lacurile unei societăţi comerciale din comuna Doştat.     Şoferul autoutilitarei nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţiştilor, motiv pentru care unul dintre agenţi a folosit arma din dotare, executând un foc de avertisment şi unul asupra pneului autoutilitarei. În autovehicul au fost identificaţi B.I.A., de 35 de ani, D.I.C., de 27 de ani şi M.C.N., de 25 de ani, toţi din judeţul Vâlcea, precum şi cantitatea de peste 1.200 kilograme de peşte din specia crap, în valoare de peste 22.500 lei. Se pare că cei trei bărbaţi, folosind unelte interzise, au braconat peştele din lacurile societăţii. În autospecială au fost găsite, de asemenea, o barcă pneumatică precum și plase monofilament şi echipamente umane, specifice pescarilor.

Cei trei bărbaţi au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Sebeş pentru audieri sub aspectul comiterii infracţiunii de pescuit cu plasă monofilament, iar autospeciala a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale. (voceatransilvaniei.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe