Vâlcea, FRAUDĂ FISCALĂ IMENSĂ! Descinderi la firmele Erbasu, UTI si Strabag. Dosar de evaziune fiscala cu prejudiciu de 30 milioane euro

duminică, 1 februarie 2015

Politistii fac 146 de perchezitii in Bucuresti si 11 judete, fiind vizate 90 de persoane suspectate de spalare de bani si evaziune in domeniile IT si constructii.

Prejudiciul se ridica in acest caz la 30 milioane de euro, surse judiciare declarand ca printre firmele perchezitionate sunt Erbasu, UTI si Strabag. Menţionăm că toate cele trei firme au lucrări de milioane de euro şi în judeţul Vâlcea. Erbaşu lucrează pentru Apavil, la proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Olăneşti“ (valoare aprox. 5 milioane euro),  UTI reabilitează Spitalul Judeţean Vâlcea pentru 9 milioane de euro, iar Strabag (în asociere cu SC Cazicom SRL din Olăneşti) a ras toate marile licitaţii de asflatare drumuri din judeţ. 

Potrivit Politiei Romane, cele 146 de perchezitii sunt facute de politistii de la Investigarea Criminalitatii Organizate, in Bucuresti si judetele Arad, Arges, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Valcea si Vrancea, la sediile mai multor firme din domeniile IT si constructii si la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani.

Politistii vor pune in executare 90 de mandate de aducere, anchetatorii urmand sa stabileasca, in urma audierilor, daca vor lua masuri preventive in cazul suspectilor.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca printre firmele perchezitionate sunt Erbasu, UTI, Strabag, Romsys si Total Network Solution. De asemenea, perchezitii au loc si la locuinta lui Cristian Romeo Erbasu.

In dosar sunt vizati reprezentantii a peste 200 de societati comerciale care, in perioada 2011-2014, ar fi creat circuite fictive pentru a nu plati taxele si impozitele datorate bugetului de stat, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane transmis duminica agentiei Mediafax.

"De asemenea, prin intermediul societatilor implicate ar fi fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro catre persoanele in cauza, iar banii astfel obtinuti ar fi fost reintrodusi in circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare in baza unor documente fictive", a precizat sursa citata.

Potrivit Mediafax.ro, prejudiciul produs bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialistilor Directiei Generale Antifrauda Fiscala si este de aproximativ 30 de milioane de euro.

La perchezitii participa peste 300 de politisti de la unitatile centrale si teritoriale ale Politiei Romane si luptatori din cadrul Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale. Actiunea este coordonata de Parchetul Tribunalului Bucuresti si sprijinita de Serviciul Roman de Informatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe