|sâmbătă, decembrie 4, 2021
  • Follow Us!

ULTIMA ORA Fostul sef al CJ Arges Constantin Nicolescu, condamnat la 7 ani si 8 luni de inchisoare in dosarul “Zeus I (Bani europeni pentru scoli)” 

presedintele-cj-arges-constantin-nicolescu-din-nou-la-dna-am-lucrat-corect-totul-a-fost-in-interes-public-18083627

 

 

Constantin Nicolescu
Foto: Agerpres

Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Arges Constantin Nicolescu a fost condamnat definitiv la 7 ani si 8 luni de inchisoare, de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul “Zeus I (Bani europeni pentru scoli)” in care este acuzat ca a luat fonduri PHARE de aproape 900.000 de euro, in baza unor documente false, informeaza Mediafax.

In dosarul Zeus I, seful CJ Arges, baronul PSD Constantin Nicolescu este acuzat ca a luat mita 60 de mii de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu din Pitesti si ca ar fi luat ilegal alte 900 de mii de euro din fonduri europene pentru reabilitarea a patru scoli in judet, lucrarile fiind realizate de compania Zeus SA, o firma de casa a PSD.

Nicolescu a si fost arestat preventiv in ianuarie 2011, iar la aflarea deciziei de arest, Nicolescu a lesinat si a fost dus de urgenta la Bucuresti unde a fost operat pe cord deschis. Dosarul s-a judecat timp de aproape doi ani la Tribunalul Arges, dar in februarie 2013 a fost mutat la Tribunalul Bucuresti.

Seful CJ Arges este acuzat ca a luat mita 60 de mii de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu din Pitesti si ca ar fi luat ilegal alte 900 de mii de euro din fonduri europene pentru reabilitarea a patru scoli in judet, lucrarile fiind realizate de aceeasi companie Zeus SA, o firma de casa a PSD.

In acest dosar, presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, este acuzat de catre procurorii DNA ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unitati de invatamant, in baza unor acte false, motivandu-se ca acele scoli au fost afectate de inundatii.

Potrivit procurorilor, totusi, fondurile au fost solicitate in conditiile in care niciuna dintre aceste unitati scolare nu a fost afectata de inundatiile din perioada invocata. In cererea de finantare a fost mentionat un document intitulat “Raportul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges”, document care, in fapt, nu exista.

“In pofida aspectelor nereale consemnate in cererea de finantare depusa in data de 8 iunie 2006, a fost incheiat respectivul contract de grant astfel ca beneficiarul, Consiliul Judetean Arges, a primit pe nedrept suma totala de 880.249,95 euro cu titlu de finantare externa nerambursabila de tip PHARE”, potrivit DNA.

Contractele au fost derulate in perioada 2006-2008, toate lucrarile de reabilitare fiind realizate de o singura firma, SC ZEUS S.A.

Pe langa acest aspect, Nicolescu este acuzat ca a luat mita peste 60.000 de euro de la omuld e afaceri Cornel penescu, patronul magazinelor PIC.

– In perioada 2006 – 2008, inculpatul Nicolescu Constantin, in calitate de presedinte al Consiliului judetean Arges, a pretins si a primit de la inculpatul Penescu Gheorghe Cornel, asociat si actionar majoritar la S.C. PIC S.A., sume de bani sau bunuri in valoare totala de 66.588,15 lei pentru ca institutia Consiliul judetean Arges sa achizitioneze de la S.C. PIC S.A. produse alimentare si nealimentare, in unele cazuri cu nerespectarea procedurilor legale de achizitie publica. Suma remisa cu titlu de mita reprezinta aproximativ 10% din valoarea totala a acestor contracte”, sustin procurorii DNA.

de I.C.     HotNews.ro

Joi, 5 februarie 2015, 12:30 Dosare Anticoruptie

Leave a Response