Şpârle şi şopârle, 23.02.2015

duminică, 22 februarie 2015

• Un personaj de tristă amintire din presa locală, care a plecat cu coada între picioare din Vâlcea în județul de „plumb“, Dâmbovița, își bate joc de niște oameni de afaceri vâlceni, care continuă să-i soarbă vorbele ca hipnotizați.

• „Demolatorul” Ion Gigi Matei a semnat săptămâna trecută autorizaţia de desfiinţare a Pieţei Centrale din Râmnicu Vâlcea. Autorizaţia vizează demolarea construcţiilor existente (piaţa agroalimentară, grup sanitar şi piaţă nealimentară), lucrările efective urmând a începe în vara acestui an. Astfel, sub lama buldozerelor va dispărea un simbol vechi de mai mult de 100 de ani, fără a se şti încă ce se va construi în acel loc.

• Mai sunt mai puţin de şase zile până la şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Vâlcea, unde se pregăteşte un mare abuz strigător la cer, prin „faultarea” lui Adi Comănescu să participe la competiţia pentru funcţia de preşedinte al AJF. Principalul „argument” adus de veteranul Jackie Pintilie, singurul candidat rămas în cursă, a fost acela că Adi Comănescu nu are vechime de minim patru ani în funcţii de conducere în cadrul AJF Vâlcea. Este o aberaţie fără margini, pentru că de acest criteriu beneficiază doar... unicul şi inegalabilul Jackie Pintilie. Facem doar o scurtă paralelă pentru a înţelege abuzul de la AJF Vâlcea: la alegerile pentru şefia FRF (structură din care face parte Asociaţia Judeţeană de Fotbal) desfăşurate anul trecut, tânărul avocat Răzvan Burleanu a câştigat preşedinţia FRF, fără a avea nici o zi vechime în cadrul federaţiei. Se pune întrebarea: de la ce un for superior, precum este FRF, poate candida orice persoană, însă la AJF Vâlcea, aflată în subordinea lui Răzvan Burleanu, nu se poate acest lucru??? Este absurd şi aşteptăm primele măsuri ferme ale FRF în cazul „alegerilor” care vor avea loc la AJF Vâlcea în data de 28 februarie!

• Avocatul polonezilor de la USG îl reprezintă în instanță, mai nou, și pe primarul interimar Gigi Matei în „războaiele“ acestuia cu presa locală. Interesant, interesant...

• Am aflat de ce patronul de la Acomin, Dan Faur, „trage mâţa de coadă” atunci când este vorba să finalizeze lucrările la pârtia de schi de la Voineasa. Deşi a primit toate datoriile, patronul Dan Faur se „zgârceşte” să mai aloce 3 milioane euro pentru terminarea întregii investiţii. Este un lucru firesc, pentru că atunci când va finaliza lucrarea, va trebui să predea obiectivul de investiţii către Primăria Voineasa (în calitate de beneficiar) şi în acest fel nu va mai câştiga „caşcavalul” de 2 milioane euro în fiecare iarnă din exploatarea pârtiei de schi de la Voineasa.

• Jiji de la Primărie a îmbulinat-o. „Ziarul de Vâlcea“ a intrat în posesia unui document, din care reiese că primarul interimar i-a virat direct în conturile unui coleg de partid, mare lider de sindicat, peste 11.000 de euro, prin intermediul unei firme editoare a unei publicații locale. Fără licitație, fără cerere de ofertă, fără, fără, Matei se joacă cu legea și se joacă PENAL!

• Sindicaliştii din combinat susţin că în planul de reorganizare întocmit de administratorul judiciar de la Oltchim se specifică faptul că suma datorată persoanelor disponibilizate se dublează din acest an. Societatea trebuie să plătească disponibilizaţilor peste 8 milioane de euro, restanţă salarială o va achita, conform planului de reorganizare, abia dupa vanzarea Oltchim SPV. „De la 8,6 milioane de euro, suma destinată plăţii salariilor compensatorii se dublează la 17 milioane de euro, ceea ce înseamnă că se vor face alte disponibilizări şi aproximativ 1 300 de oameni îşi vor pierde locurile de muncă după aprobarea planului de reorganizare”, declară Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber Oltchim.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe