Şpârle şi şopârle, 02.02.2015

duminică, 1 februarie 2015

• Zilele trecute, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Vâlcea a doamnei Maria Vasilescu, prin pensionare. Înainte de a lucra la Tribunalul Vâlcea, Maria Vasilescu a fost preşedinte la Judecătoria Râmnicu Vâlcea, iar de numele ei nu s-a legat vreun scandal notoriu.

• Fostul preşedinte al PNL Vâlcea, Jean Decuseară, are o pensie... nesimţită. Într-un an, mult prea venerabilul Decuseară a încasat o pensie de peste 360.000 lei (3,6 miliarde de lei vechi), adică 30.000 lei pe LUNĂ (6.800 euro pe LUNĂ). La aceste sume enorme şi nesimţite, lui Jean Decuseară îi mai intră în conturi alte mii de euro lunar din funcţia de membru al consiliului de administraţie al CET Govora. Ne întrebăm: ce pensionar din România mai ridică peste 8.000 de euro pe lună, chiar şi foştii ofiţeri din armată sau foştii magistraţi??? Jean Decuseară a lucrat înainte de 1990 ca inginer la fostul TMUCB, iar după Revoluţie a avut două mandate de deputat.

• La Vâlcea, jocurile în noul PNL vor fi făcute de vechii liberali, conduşi de deputatul Cristian Buican. Spunem asta pentru că, potrivit unui document adoptat sâmbătă la Consiliul Naţional al noului PNL, ponderea membrilor liberali şi democrat-liberali în Comitetul Judeţean Executiv al PNL Vâlcea, organism nou înfiinţat ca urmare a fuziunii dintre PNL şi PDL, este de 18 la 8 în favoarea vechilor liberali. Ponderea membrilor din fiecare partid în Comitetul judeţean executiv este stabilită în urma aplicării unor criterii, respectiv 80% rezultatul alegerilor europarlamentare şi 20% numărul primarilor în funcţie după aplicarea OUG nr. 55/2014. Ponderea maximă este 65% la 35%. În cazul în care prin includerea parlamentarilor ponderea stabilită conform prevederii legate de rezultatul alegerilor parlamentare şi cea a numărului de primari, se inversează, se suplimentează numărul membrilor CJEX astfel încât să se menţină ponderea calculată. În cadrul Comitetului executiv judeţean, secretarul general va fi secretarul general al partidului cu ponderea mai mare, iar secretarul general al partidului cu ponderea mai mică este secretar general adjunct. Termenul de înfiinţare a Comitetutului Judeţean Executiv al PNL Vâlcea este 28 februarie 2015.

• Am dezlegat misterul prezenței fostului senator PDL, Sorin Fodoreanu, în Consiliul de Administrație de la CET Govora. Fiul acestuia este Radu Lucian Fodoreanu - secretar III / consilier economic - Biroul de Promovare Comercială şi Economică în cadrul Consulatului General al României la Shanghai. Fodoreanu Senior a primit sinecura de la CET în speranța că fiul acestuia va face lobby în China, pe lângă marile companii din industrioa chimică, pentru cumpărarea combinatului Oltchim de la Râmnicu Vâlcea, afacere care ar avantaja și societatea CET Govora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe