Senatorul Nițu i-a primit în audiență pe disponibilizații de la Oltchim

miercuri, 18 februarie 2015

 

Senatorul PNL Dan Nițu a purtat luni, 16 februarie a.c., un dialog informal cu un grup de foști salariați ai combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea despre situația salariilor compensatorii pe care ar fi trebuit să le primească în 2013, când au fost disponibilizați. Cei 16 foști chimiști care au solicitat întâlnirea cu senatorul Nițu și-au exprimat dorința ca parlamentarul vâlcean să îi susțină în demersurile pe care le-au inițiat pentru recuperarea acestor sume datorate de companie, în conformitate cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă în vigoare la data la care au fost concediați. Aceștia s-au declarat nemulțumiți de lipsa de implicare și de indiferența de care au dat dovadă reprezentanții actualului Guvern față de solicitările lor de a primi un răspuns clar cu privire la data la care își vor primi aceste drepturi.

„După aproape doi ani de promisiuni neonorate, este de înțeles de ce acești oameni nu mai au încredere în ceea ce li se spune. Au fost păcăliți și purtați pe drumuri pentru drepturile lor. Sunt printre ei suferinzi de diferite boli incurabile, dobândite după ani de muncă în condiții grele, sunt situații în care și soțul, și soția au fost concediați, sunt oameni în prag de pensionare și care acum nu se pot pensiona deoarece nu îi angajează nimeni pentru cele câteva luni care le mai lipsesc și nici nu se pot recalifica. Cu toții au mare nevoie de acești bani care li se cuvin și pentru care, în cele mai multe dintre cazuri, au fost de acord să semneze acele decizii de disponibilizare. Dialogul pe care l-am avut cu ei mi-a întărit părerea că actual Guvern este incapabil (dacă nu chiar rău intenționat) să rezolve această problemă socială acută de la Oltchim. Planul de reorganizare în care și-au pus speranța este neașteptat de slab. Aduce mai multe incertitudini, mai multe întrebări despre viitorul celor care au lucrat și al celor care încă mai lucrează la Oltchim. O serie parlamentari vâlceni au intervenit pentru rezolvarea acestei situații, ceea ce este un lucru foarte bun. Cu cât presiunile asupra Guvernului sunt mai mari, cu atât cresc șansele ca această problemă să fie soluționată. Oamenii au nevoie de un răspuns onest și responsabil”, a subliniat senatorul Nițu.

Săptămâna trecută, senatorul liberal i-a adresat o interpelare ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, căruia i-a solicitat să comunice data exactă la care foștii, dar și actualii angajați ai combinatului Oltchim vor primi drepurile salariale restante. Parlamentarul vâlcean și-a arătat disponibilitatea de a contina demersurile pe lângă autoritățile locale și cele guvernamentale pentru clarificarea situației actuale și le-a promis foștilor chimiști un dialog deschis ori de câte ori îi vor solicita ajutorul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe