Senatorul Florinel Butnaru anunţă că autostrada Sibiu-Piteşti prinde contur

duminică, 22 februarie 2015

 

Marţi, 10 februarie 2015, Comisia pentru Transporturi şi Energie din Senat şi Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură din Camera Deputaţilor au participat la o şedinţă comună în cadrul căreia domnul Ion Rus, Ministrul Transporturilor, a prezentat varianta finală revizuită a Master Planului General de Transport al României. În cadrul şedinţei s-a precizat că documentul strategic va sta la baza planificării investiţiilor în transporturi pentru perioada 2015-2030.

Salutând invitaţia Ministerului Transporturilor de a avea dezbateri pe forma modificată a documentului, preşedintele Comisiei, senator Mihai Fifor şi senatorul PSD de Vâlcea, Florinel Butnaru din calitatea de membru, au precizat că master planul este necesar pentru dezvoltarea coerentă şi durabilă a sistemului de transport al României. „Pe termen lung, ne dorim să avem un sistem de transport eficient, durabil şi coerent, bazat pe un plan general, care să fie cât mai puţin modificat şi care să fie respectat de toate instituţiile şi de toţi actorii politici. Master planul general de transport al României este un document obligatoriu fără de care nu vor putea fi accesate fondurile structurale pentru transporturi, aferente perioadei 2014-2020. De aceea, este nevoie de un acord de susţinere din partea noastră”, a declarat senatorul Florinel Butnaru.

Parlamentarii şi reprezentanţii Ministerului Transporturilor au avut un schimb de opinii pe marginea prioritizării proiectelor, realizării autostrăzilor, drumurilor expres, dezvoltarea transportului naval, porturilor şi căilor de navigaţie pe Dunăre, maritime, centrelor modale şi zonelor aeriene. Datorită senatorului Florinel Butnaru a fost schimbată încadrarea de la drum expres la construcţie direct autostradă a tronsonului Sibiu-Piteşti ce urmează a fi realizată cu fonduri de la Uniunea Europeană. Tot în cadrul discuţiilor, senatorul de Vâlcea, Florinel Butnaru a avut în vedere reabilitarea drumului DN 7D Câineni-Perişani, precizând că trebuie să fie şi el inclus, ca o prioritate, în programul de investiţii al Master Planului General de Transport al României.

(Marian Dinu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe