Senatorul Dan Nițu obține un răspuns ferm din partea Ministerului Transporturilor: DN 67B va fi reabilitat

miercuri, 25 februarie 2015

 

Ca urmare a întrebării adresate la sfârșitul anului trecut ministrului transporturilor, Ioan Rus, cu privire la reabilitarea drumului național DN 67B, senatorul Dan Nițu a obținut un răspuns clar și o veste bună pentru locuitorii sudului județului Vâlcea, dar și pentru firmele care operează transporturi în această zonă.

„Conform răspunsului primit de la Ministerul Transporturilor, vă anunț că reabilitarea DN 67B este inclusă în Lista obiectivelor de investiții cu finanțare de la bugetul de stat pe anul 2015. Ministrul Ioan Rus mi-a comunicat perioadele exacte în care vor fi executate lucrările, așadar acest proiect de reabilitare devine predictibil și verificabil. Voi urmări, în continuare, mersul lucrărilor pe această arteră ce unește localitățile Pitești, Drăgășani, Măciuca, Zătreni, Grădiștea, Târgu-Jiu și care, odată reabilitată, devine potențial de dezvoltare economică pentru sudul județului Vâlcea. Un alt avantaj va fi reducerea costurilor pentru transportatori care, în prezent, din cauza condițiilor de drum, sunt nevoiți să aleagă rute ocolitoare. De asemenea, mă aștept ca aceste lucrări de reabilitare să reducă riscul de accidente și de daune care, în prezent, este foarte mare, din cauza porțiunilor distruse de drum,” a declarat senatorul Dan Nițu.

 Redăm, în continuare, o parte a răspunsului Ministerului Transporturilor:

„Conform calendarului de implementare a proiectului «Modernizare DN 67B, Scoarța-Pitești, km 0+000 – 188+200», după avizarea în decursul lunii februarie 2015 a documentației tehnice pentru obiectivul «Pod pe DN 67B km 175+822 peste Valea Răchiță la Poiana Lacului» în Consiliul Tehnico-Economic – Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A., se vor desfășura demersurile pentru obținerea Autorizației de Construire a podului până la data de 15.03.2015. Ordinul de începere a execuției lucrărilor este preconizat a se emite în data de 25.03.2015 și durata execuției este de 6 luni.

Restul documentației tehnice privind obiectivul de investiții «Modernizare DN 67B, Scoarța-Pitești, km 0+000 – 188+200», respectiv avizarea proiectului tehnic în Consiliul Tehnico-Economic – Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A. este preconizat a se realiza până la data de 25.02.2015, apoi obținerea avizelor și acordurilor necesare emiterii Autorizației de Construire până la data de 25.04.2015.

Este planificat ca ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul «Modernizare DN 67B, Scoarța-Pitești, km 0+000 – 188+200» să fie emis în data de 30.04.2015, odată cu ordinul de începere a prestării serviciilor de elaborare a desenelor și detaliilor de execuție.

Elaborarea detaliilor de execuție este planificată a se realiza în 30 de zile, iar execuția lucrărilor până la finalizarea obiectivului în 36 de luni.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe