|miercuri, ianuarie 19, 2022
  • Follow Us!

Președintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu: Scad prețurile la medicamente 

costi-radulescu-08042013

 

• Pentru că avem un Ministru eficient şi ferm, acesta pune piciorul în prag astfel încât românii au primit o veste bună din partea Guvernului

 

În sistemul românesc de sănătate, sunt foarte multe lucruri de făcut şi foarte multe neajunsuri. Zilele acestea voi solicita o întâlnire la care să participe conducerea Spitalului Judeţean Vâlcea, DSP şi CAS, întâlnire în care aş dori să identificăm şi să construim un plan prin care să sprijinim Maternitatea din Vâlcea şi Centrul de Transfuzii Sanguine Vâlcea. Dar nu despre asta aş dori să vorbim acum pentru că voi reveni cu detalii.

          Vreau să vă spun că sunt foarte mândru că vâlceanul nostru Nicolae Bănicioiu, Ministrul Sănătăţii, îşi face cu succes datoria faţă de români în cadrul acestui minister. Ministrul nostru a pus piciorul în prag şi prin urmare, a solicitat deţinătorilor de autorizaţie de punere pe piaţă să îşi actualizeze până la data de 10.03.2015 preţurile la medicamentele de uz uman.

În Ordin, se specifică foarte clar că preţul trebuie să fie mai mic sau cel puţin egal cu cel mai mic preţ al aceluiaşi medicament din 12 ţări după cum urmează: Republica Cehă, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Austria, Belgia, Italia, Litunia, Spania, Grecia, şi Germania..    

Ştiu că vor fi cârcotaşi politici care vor spune şi vor comenta verzi şi uscate” însă, un lucru este cert şi anume acela că ministrul Nicolae Bănicioiu este cel care a luat taurul de coarne pentru a îi ajuta pe românii care au nevoie de anumite medicamente în această perioadă.”- declaraţie deputat Constantin Rădulescu, preşedinte interimar PSD Vâlcea.

 

Leave a Response