Polițiștii au reținut zeci de braconieri piscicoli

miercuri, 18 februarie 2015

 

Ieri, în jurul orei 18.00, poliţiştii au identificat în urma activităţilor specifice a doi bărbaţi  care au ieşit pe malul stâng al lacului de acumulare Govora, unde au încărcat  din două bărci peşte şi unelte de pescuit în doua autoturisme.

Astfel, că la ieşirea în DJ 678  s-a procedat la oprirea celor două autovehicule care se deplasau din direcţia Budeşti spre Galicea, ce au  fost conduse la sediul poliţiei.

În urma controalelor efectuate de către poliţişti s-a stabilit că în fiecare autovehicul se aflau o barcă pneumatică, unelte de pescuit interzise tip prostovol şi 150 kg de peşte specia caras.

Conducătorii auto au fost legitimaţi, fiind vorba despre F. Valentin, de 27 de ani,  din oraşul Băbeni şi M. Gheorghe, de 29 de ani, din oraşul Băbeni, care deţinea licenţă şi permis de pescuit.

S-au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 64, alin.1, lit. a, h şi i din OUG 23/2008- M, şi a fost confiscate cantitatea de 150 kg peşte, specia caras şi au fost ridicate în vederea confiscării o ambarcaţiune pneumatică şi o unealtă a de pescuit tip prostovol.

La data de 16 februarie a.c., în jurul orei 17.30,  poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe str. Barajului, mai multe persoane practică braconajul piscicol.

Cu această ocazie, au fost depistaţi I. Adrian, de 30 de ani, M. Mihai, de 26 de ani,  P. Gheorghe, de 58 de ani şi B. Andronache, 48 de ani, în timp ce pescuiau cu unelte interzise, respectiv plase monofilament, în zona Barajului Nord, din mun. Rm. Valcea.

Au fost ridicate în vederea confiscării 7 lansete, 1 undiţă şi 9 plase monofilament, tip paraşută folosite pentru pescuit. Şi de asemenea, aproximativ 15 kg de peşte a fost eliberat în mediul său natural întrucât era viu.

Au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 64, lit. m din OUG  Nr. 23/2208.

De asemenea, poliţiştii au oprit pentru control pe str. Luncavăţ din oraşul Băbeni  o autoutilitară, condusă de M. Iulian, de 29 de ani, din oraşul Băbeni.

Tânărul transporta 50 kg peşte specia caras fără a deţine documente de transport, motiv pentru care întreaga cantitate de peşte a fost confiscată şi predată reprezentanţilor ANPA Vâlcea.

S-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui obţinut din pescuit”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64, lit. h din OUG 23/2008.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe