|luni, ianuarie 24, 2022
 • Follow Us!

Planul de reorganizare a Combinatului Oltchim, depus la Tribunalul Vâlcea 

oltchim

Reprezentanţii Rominsolv, administratorul judiciar al combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea, a depus astăzi, la Tribunalul Vâlcea, planul de reorganizare a societăţii, după doi ani de la declararea insolvenţei. Sindicaliştii speră că planul de reorganizare să cuprinde măsuri concrete pentru creşterea capacităţii de producţie şi plata salariilor restante.
Potrivit unui comunicat de presă transmis Bursei de Valori Bucureşti, strategia de reorganizare prevede vânzarea combinatului către un cumpărător eligibil, dar şi îmbunătăţirea rezultatelor financiare prin investiţii tehnologice.
Oltchim a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013 şi înregistrează în acest moment datorii de peste 800 milioane de euro. Societatea are restanţe salariale şi faţă de cei peste 2000 de angajaţi, lucru ce i-a determinat pe sindicalişti să depună în ianuarie 2015 o plângere la ITM, pentru recuperarea banilor.
Combinatul datorează bani şi celor peste 960 de persoane concediate în iunie 2013, care nu şi-au primit nici până în prezent salariile compensatorii. Conform contractului colectiv de muncă, disponibilizaţii au dreptul, în funcţie de vechime, la 7,12 sau 18 salarii compensatorii, respectiv între 20 000 şi 50 000 de lei.

One Response to Planul de reorganizare a Combinatului Oltchim, depus la Tribunalul Vâlcea

 1. Păcăliți

  Acest plan nu este un plan nici pe departe. Sunt niște scheme lipsite de fundament. 315 pagini de bla, bla, bla ….
  Tabele , tabele si prezentare generală.
  Nimic care sa semene a plan de restructurare si reorganizare. Niște scheme ipotetice fara un plan de marketing in spate, fara un Cash flow, fara argumente solide.
  Doamne, cele doua firme de insolventa ne cred reduși mintal si ne vând prostii.

   

Leave a Response