Material lemnos confiscat în Roşiile, Fârtăţeşti şi Brezoi

luni, 9 februarie 2015

În perioada 30 ianuarie – 03 februarie a.c., poliţiştii  au organizat activităţi specifice pe linia combaterii delictelor din silvicultură, precum şi pe linia verificării legalităţii circulaţiei materialelor lemnoase pe drumurile publice. Cu această ocazie au fost controlate autovehicule şi utilaje hipo care transportau material lemnos. Astfel au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010  în valoare de 6.000 lei şi au confiscaţi  5,5 m.c. lemn de foc. Poliţiştii au oprit pentru control pe DJ 676 –Roşiile un atelaj hipo condus de D. Cristina, din comuna Roşiile care a transporta fără documente legale 2 m.c. de material lemnos, motiv pentru care s-a aplicat sancţiune contravenţională şi  s-a dispus confiscarea lemnului.

La data de 05 februarie a.c., în jurul orei 16.00, poliţiştii în timp ce desfăşurau activităţi de control pe DN 7 A - loc. Brezoi, a autovehiculelor care transportă material lemnos în colaborare cu lucrători ai Grupei de Jandarmi Brezoi şi însoţiţi de personal silvic au depistat în flagrant pe P. Petre, de 37 de ani,  din loc. Brezoi, care a sustras un arbore specia stejar. Acesta transporta materialul lemnos cu un atelaj hipo, iar la momentul depistării bărbatul a fugit fiind prins şi identificat la puţin timp de organele de poliţie. Materialul lemnos a fost recuperat şi predat Ocolului Silvic pentru valorificare. Urmează a se continua cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

În data de 05 februarie a.c., între orele 15.00-18.00, poliţiştii au executat  o acţiune pe raza com. Fîrtăţeşti, pe linia sustragerii de material lemnos. Cu această ocazie,  au fost identificaţi  P. Cristian, din com. Fârtăţeşti, şi B. Ştefan,  din com. Fârtăţeşti, care transportau cu două vehicule cu tracţiune animală, 2,276 m.c. şi respectiv 1,826 m.c., material lemnos din specia garniţă, fără documente legale de însoţire a materialului lemnos. Persoanele depistate au fost sancţionate contravenţional cu amendă în sumă de 2.000 lei fiecare pentru încălcarea prevederilor art. 19, alin. 1, lit. b din Legea 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Bălceşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe