Cula Greceanu, scoasă la licitație de Casei de Licitaţii Artmark

miercuri, 4 februarie 2015

 

Artmark Historical Estate, divizia casei de licitaţii Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice şi de artă, a scos la vânzare, săptămâna trecută, Cula Greceanu din Măldărești Vâlcea, estimată între 400.000 şi 500.000 de euro.

Conform zf.ro, Artmark Historical Estate, divizia casei de licitaţii Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice şi de artă, a fost lansată miercuri seară, la Palatul Cesianu-Racoviţă din Bucureşti, de Alexandru Bâldea, managing partner Artmark, Constantin Prisecaru, directorul diviziei, şi Alina Chiciudean, membră a Asociaţiei Arche, fundaţie care dezvoltă proiectul "Monumente uitate".

"Artmark Historical Estate este un proiect, la fel ca Artmark-ul, despre frumos. Nu este şi nu va fi o agenţie imobiliară. Nu vom vinde metri pătraţi. Nu este despre metri pătraţi, nu este despre capacitatea locativă, este despre valorile culturale, despre frumos", a declarat Alexandru Bâldea, managing partner Artmark, în debutul evenimentului.

Din vastul portofoliu de proiecte Artmark s-a creat divizia Historical Estate, sub deviza "Unique Homes for the Connoisseur of Life". După modelul marilor firme internaţionale de consultanţă imobiliară, Artmark Historical Estate oferă accesul clienţilor la acest segment special de piaţă, dedicat proprietăţilor istorice şi de artă, precum palate, castele, cetăţi, conace şi vile vechi de secole, repere în Registrul Monumentelor Istorice.

În categoria proprietăţilor istorice este scoasă la vânzare Cula Greceanu de la Măldăreşti-Vâlcea, cea mai veche atestată şi una dintre cele mai spectaculoase din România. Clădirea istorică este înscrisă în patrimoniul cultural-naţional şi face parte din Complexul Muzeal Măldăreşti, care include şi Cula Duca şi Casa Memorială I.G. Duca. În prezent, după aproape 500 de ani, cula este neschimbată pe dinafară. Intrarea se face printr-o uşă masivă de stejar, cu zăvoare şi druguri de fier, care străpung zidurile. Construcţia îmbină armonios un privdor înalt şi câteva uşi de stejar, trei arcade trilobate şi turnul de apărare, unde se ajunge numai urcând pe-o scară mobilă acţionată de o sfoară. În odaia adiacentă se regăseşte trecutul Măldăreştilor, unde Olga Greceanu, urmaşa stăpânilor culei, a pictat în 1934 fresce din istoria familiei. Proprietatea este scoasă la vânzare cu un preţ de pornire de 400.000 de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe