VĂLIMĂREANU, DEMISIA!!! Peste 100 de oameni vor fi concediaţi de la Regia de Drumuri şi Poduri Vâlcea

sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Nicolae Vălimăreanu, directorul RAJDP Vâlcea

Nicolae Vălimăreanu, directorul RAJDP Vâlcea

O treime din angajaţii Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Vâlcea vor fi disponibilizaţi în următoarea perioadă. Societateaaflată în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) riscă să intre în insolvenţă după ce a executat lucrări pe drumurile din judeţ fără să fie plătită.

RAJDP are de recuperat doar de la CJ Vâlcea aproximativ 1,7 milioane lei, contravaloarea lucrărilor executate, în ultimii ani, pe mai multe drumuri judeţene. De asemenea, societatea a fost nevoită să dea în judecată mai multe primării din Vâlcea care nu şi-au achitat obligaţiile financiare, deşi au fost beneficiarele mai multor lucrări. Din cauza situaţiei finaciare precare, 110 angajaţi ai RAJDP vor fi trimişi în şomaj în următoarea perioadă. “Situaţia este foarte grea, Regia are de recuperat foarte mulţi bani. Nu ne-am dorit să dăm afară oameni dar, din păcate, 31 % din personalul TESA va fi concediat. În total, 110 persoane vor fi concediate, vor pleca şi oameni care-şi desfăşoară activitatea în teritoriu, practic mai multe puncte de lucru vor dispărea, le vom comasa”, a precizat Nicolae Vălimăreanu, directorul RAJDP Vâlcea, potrivit Adevarul.
Planul de reorganizare a fost discutat şi cu sindicaliştii din cadrul societăţii, dar şi cu reprezentanţii Cartel Alfa. Conform contractului de muncă, disponibilizaţii au dreptul la cinci salarii medii compensatorii „Va fi un program de restructurare, în data de 15 februarie vom lua hotărârea finală în ceea ce priveşte situaţia creanţelor, a numărului de persoane care pleacă. Ne obligăm ca fiecare disponibilizat să primescă la timp salariile compensatorii”, a declarat consilierul judeţean Constantin Pârvu, liderul Cartel Alfa Vâlcea. Potrivit consilierului judeţean, nici personalul care scapă de concedieri nu va avea viaţă uşoară. „Există pericolul ca şi cei care rămân în societate să nu-şi primească salariile la timp. Ne-am propus să rentabilizăm Regia de Drumuri în următorii doi ani. Oricine poate cere insolvenţa societăţii, dar credem totuşi că nu se va ajunge acolo, întrucât s-a negociat cu toţi furnizorii care nu şi-au primit banii la timp”, mai spune Constantin Parvu.

RAJDP Vâlcea a fost înfiinţată în 1980 şi se numără printre puţinele instituţii din ţară nu au fost desfiinţare ori care funcţionaează pe lângă CJ. Societatea mai are în acest moment
doar 296 de angajaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe