Primul concurs oficial de snow-kayak va lua startul sâmbătă pe domeniul schiabil Transalpina

miercuri, 21 ianuarie 2015

Primul concurs oficial de snow-kayak va avea loc sâmbătă, 24 ianuarie, pe domeniul schiabil Transalpina, evenimentul urmând să adune la start peste 50 de ambarcațiuni, informează, miercuri, organizatorii.

Foto: (c) Oana POPESCU / AGERPRES FOTO

"În mod normal, aceste ambarcațiuni sunt utilizate de pasionații de sporturi nautice pe ape repezi. În România, este pentru prima dată când se organizează o astfel de competiție, iar numărul mare al celor care s-au înscris în acest concurs ne demonstrează că inițiativa noastră este un succes. Ne-am dorit un eveniment atipic, altfel decât cele organizate în mod tradițional în perioada sezonului de iarnă. Chiar dacă pe râu este nevoie de cunoștințe speciale pentru a manevra un caiac, pe pârtie, tot ce contează este distracția', a spus președintele Asociației Green Adventure, Cătălin Câmpeanu, organizator al competiției.

Romanian Snow Kayak va avea trei probe, iar câștigătorii vor fi desemnați în funcție de numărul de puncte cumulate.

Prima probă este cursa contra cronometru, iar câștigători vor fi cei care vor înregistra cei mai buni timpi. Cursa head-to head reprezintă cea de a doua etapă, iar dintre cei doi participanți care pleacă simultan de la start va câștiga acela care ajunge primul la baza pârtiei.

Curajul concurenților se va face, însă, remarcat pe parcursul celei de a treia etape: proba free-style. Astfel, fiecare concurent este încurajat să utilizeze trambulina special construită și să pună în aplicare orice schemă/figură pe care consideră că o stăpânește.

"Ne așteptăm ca la acest concurs să existe și foarte mulți începători. De aceea, am luat toate măsurile de siguranță, atât din punct de vedere al traseului selectat, cât și al echipamentelor pe care le punem la dispoziția concurenților. Astfel, din punct de vedere al dificultății probelor nu există niciun motiv pentru care la start să nu se poată înscrie absolut oricine. Ne dorim ca toată lumea să se distreze, iar Romanian Snow Kayak să devină o competiție cu tradiție', a subliniat Cătălin Câmpeanu.

Concursul se va desfășura în Voineasa, Obârșia Lotrului, județul Vâlcea.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe