Prefectul Dumitru Cornoiu şi reprezentanţii PSD îşi bat joc de judeţul Vâlcea!

marți, 6 ianuarie 2015

 

În urma acţiunii Prefectului Judeţului Vâlcea de a ataca în contencios-administrativ hotărârile Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 131, 132 şi 133 din 19 decembrie 2014 prin care domnul Gheorghe Păsat a fost ales vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte interimar al forului legislativ vâlcean şi domnul Romulus Bulacu a fost delegat să îndeplinească atribuţiile vicepreşedintelui Consiliului Judeţean ce a fost desemnat să exercite atribuţiile de preşedinte, copreşedinţii PNL Vâlcea, Cristian Buican şi Romulus Bulacu, doresc să facă următoarele precizări, pentru corecta informare a opiniei publice:

  1. Prefectul Judeţului Vâlcea, domnul Dumitru Cornoiu, demonstrează încă o dată că nu cunoaşte Legea şi că activitatea sa înseamnă respectarea orbeşte a ordinelor şi cerinţelor venite din partea reprezentanţilor PSD. În acest sens, vă ataşăm o adresă semnată de domnul prefect din data de 18.12.2014, cu o zi înaintea şedinţei în care s-au adoptat hotărârile pe care astăzi le contestă, prin care se specifică că nu există niciun „interes personal patrimonial al consilierului judeţean propus pentru această funcţie (n.b.: pentru funcţia de vicepreşedinte), întrucât alegerea sa se face în scopul asigurării bunei funcţionări a autorităţii administraţiei publice judeţene”. În aceste condiţii, PNL Vâlcea consideră că aceste hotărâri au fost luate conform dispoziţiilor legale, confirmate, printr-o adresă oficială, chiar de către Prefect.
  2. Îi reamintim domnului Prefect Dumitru Cornoiu faptul că la alegerea unui primar interimar al municipiului Râmnicu-Vâlcea a existat o speţă similară celei pe care acum o contestă. Atunci, actualul primar Ion Gigi Matei s-a votat singur pentru a ocupa funcţia de primar interimar. Acest aspect demonstrează faptul că Prefectul Dumitru Cornoiu interpretează Legea după solicitările politice venite din partea reprezentanţilor PSD, în funcţie de interesele lor politice. În acest sens vom face sesizări atât la Guvernul României, cât şi la organele juridice abilitate, pentru clarificarea situaţiei.
  3. Acţiunea de a contesta în contencios-administrativ hotărârile de alegere a unei conduceri legitime a forului judeţean, solicitată de PSD şi pusă în scenă de Prefect are rolul de a continua blocajul instituţional din fruntea Consiliului Judeţean, într-o perioadă în care, atenţia şi eforturile conducerii acestei instituţii ar trebui îndreptate către realizarea de urgenţă a Complexului Energetic Vâlcea prin preluarea de către CET Govora a minelor de la Berbeşti-Alunu, în caz contrar peste 1.000 de angajaţi ai acestor cariere intrând în şomaj.
  4. Acţiunile Prefectului judeţului Vâlcea, la ordinele venite dinspre stânga politică, demontrează faptul că reprezentanţii PSD Vâlcea ţin cu dinţii de putere, chiar dacă au pierdut majoritatea politică din cadrul Consiliului Judeţean. Cu toate că îşi dau seama că este o problemă de timp până ce reprezentanţii PNL Vâlcea vor reocupa funcţiile pentru care au fost votaţi în şedinţa din 19 decembrie, cei de la PSD speră că în acest interval vor avea timpul necesar să îşi acopere furăciunile şi abuzurile făcute în ultimii 25 de ani, de când conduc judeţul Vâlcea spre sărăcie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe