Denunțătorul directorului șpăgar de la Apavil: Ionel Bogdan, directorul firmei SC Hidroprest Steel SA din Fundeni

vineri, 9 ianuarie 2015


Ion Ionescu, directorul comercial al Apavil Râmnicu Vâlcea, reţinut joi seară de procurorii DNA după ce a fost surprins în flagrant primind mită, trebuia să primească 10.000 de dolari pentru atribuirea, în mod preferenţial, a unor contracte de achiziţie publică, dar şi 15% din contravaloarea respectivelor contracte, în funcţie de cuantumul lor, potrivit Agerpres.

 

Surse judiciare au declarat vineri că Ionel Bogdan, reprezentant al SC Hidroprest Steel SA din Fundeni, județul Ilfov, i-a remis lui Ion Ionescu, în intervalul septembrie - decembrie 2014, sumele de 1.000 dolari şi 5.000 de lei pentru ca acesta din urmă să-i atribuie, în mod preferenţial, prin încredinţare directă, contracte de achiziţie publică vizând necesarul SC Apavil SA Vâlcea aferent anului 2015.

Conform aceloraşi surse, s-a stabilit ca Ion Ionescu să primească 10.000 de dolari, iar în funcţie de cuantumul contractelor atribuite să-i mai fie remis un procent de 15% din contravaloarea acestora, din care să fie scăzută suma dată în avans.

Directorul comercial al Apavil Râmnicu Vâlcea, Ion Ionescu, a fost prins în flagrant, joi, după ce a primit sumele de 1.000 euro şi 20.000 lei pentru atribuirea, prin încredinţare directă, de contracte de achiziţie publică în favoarea societăţii menţionate.

Director de la Apavil, prins în flagrant în timp ce primea mită. Şpaga era de 20.000 de lei şi 1.000 de euro

Prin prisma funcţiei pe care o deţine, Ion Ionescu are atribuţii de serviciu care vizează implicit achiziţionarea de bunuri şi servicii în interesul societăţii.

Directorul de la Apavil a fost condus joi pentru audieri la Serviciul Teritorial Craiova al DNA, în urma unor percheziţii care au avut loc la Vâlcea, el fiind ulterior reţinut pentru luare de mită.

SC Apavil SA Vâlcea este o societate comercială cu capital integral de stat, având ca acţionari Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, Consiliul Judeţean Vâlcea şi unităţile teritoriale din raza judeţului.

Conducerea SC APAVIL SA spune că între societate şi SC Hidroprest Steel SA nu există niciun fel de relaţii comerciale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe