Comerciantă, trimisă în judecată pentru dare de mită

miercuri, 7 ianuarie 2015

 

 

Prin rechizitoriul din data de 30.12.2014, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatei L.F., angajată a unei societăți comerciale din mun. Rm. Vâlcea, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, faptă prev. și ped. de art.290 alin.1 C.p. rap. la art.6 din Legea 78/2000.

În fapt, la data de 05.12.2014 agentul de poliție P.G.C., din cadrul Inspectoratului de  Poliție Județean Vâlcea – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, a sesizat la D.G.A. - Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea faptul că, în aceeași zi, în timp ce se afla într-o acțiune de control a agenților economici în zona Bazarului Poiana, din municipiul Râmnicu Vâlcea, împreună cu reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Vâlcea, inculpata L.F. le-a remis suma de 200 lei pentru a nu dispune măsuri de sancționare contravențională ca urmare a neregulilor constatate la o societate comercială administrată de fiul său.

Denunțul a fost înaintat spre competentă soluționare Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, iar lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Vâlcea au desfășurat activități procedurale în continuare, conform ordonanțelor de delegare emise de procuror.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că la data de 05.12.2014 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Vâlcea, au desfășurat o acțiune pe raza mun. Rm. Vâlcea de verificare a respectării dispozițiilor legale privind comercializarea produselor specifice sărbătorilor de iarnă, iar cu această ocazie au fost efectuate verificări și la societatea comercială administrată de fiul inculpatei L.F., cu punct de lucru în zona Pieței Centrale.

În timpul verificărilor efectuate, observând că membrii echipei de control au constatat nereguli, inculpata L.F. a remis acestora suma de 200 lei pentru ca aceștia să nu procedeze la sancționarea contravențională a administratorului societății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe