ARESTAŢI Statul Român, complicele Grupării „Lăbuş“!

miercuri, 14 ianuarie 2015

 

Ultimele arestări în forţă puse în scenă la Vâlcea de DIICOT dezvăluie putreziciunea societăţii româneşti capitaliste. În România, statul ia zece piei de pe oamenii de afaceri, parcă se străduieşte să ucidă spiritul antreprenorial autohton. Statul acţionează criminal cu micile firme, pe care le jecmăneşte, le suge la modul cel mai barbar!

În aceste condiţii, oamenii de afaceri capotează şi dau faliment, pleacă din ţară sau, în disperare de cauză, se aruncă în braţele unor indivizi de genul celor care sunt acum arestaţi pentru şantaj, înşelăciune şi spălare de bani. Sistemul aşa-zis capitalist de după 1989 culege acum ceea ce a semănat! Când un om de afaceri, mai slab de înger, se vede strâns cu uşa de finanţe, de bănci, de furnizori, de nevoile familiei caută metode să iasă din încurcătură şi se aruncă în acest gen de capcană din care nu mai există ieşire. Împrumută bani de la ei cu dobânzi uriaşe, devin parteneri, în mod forţat. O dată ce ai intrat în „relaţii de afaceri“ cu astfel de indivizi te-ai ars, la figurat şi uneori la propriu.

Presupuşii infractori din acest dosar, cărora suntem forţaţi să le acordăm prezumţia de nevinovăţie până la aflarea unui verdict judecătoresc, sunt creaţia exclusivă a incompetenţei clasei politice, a lăcomiei funcţionarilor publici din toate instituţiile publice şi chiar a magistraţilor corupţi. În comunicatul DIICOT se vorbeşte despre relaţiile pe care şeful grupării le-ar fi avut cu persoane importante din viaţa politică şi administrativă din Vâlcea. Normal că este aşa, la ce foame au unii dintre băieţii ăştia cu gulere albe din Poliţie, Justiţie, partide, Consiliul Judeţean, Prefectură şi alte instituţii! Vor să trăiască în lux, să aibă o viaţă mai bună şi astfel bat palma cu infractorii, pe care ajung să-i protejeze, să-i sprijine efectiv, să li se alăture în activităţile ilegale, dar aducătoare de profit.

Este interesant ce se va întâmpla cu cei ajunşi în spatele gratiilor, cât vor sta acolo, vor reuşi să se „elibereze“ prin forţa conexiunilor, a prietenilor din lumea justiţiei? Mai mult ca sigur că membrii grupării Lăbuş deţin multe informaţii despre oameni de afaceri grei din Vâlcea şi nu numai, despre politicieni, despre poliţişti, magistraţi, funcţionari publici, care jucau alături de ei în această horă a fărădelegilor. Îi vor da ei „în primire“ pe aceştia pentru a beneficia de clemenţa procurorilor? Ce capete vor mai cădea? Orice ar spune prefectul Dumitru Cornoiu, eu nu cred că „vizita“ lui la sediul DIICOT, chiar în ziua arestărilor, nu are legătură cu acest caz. Reprezentantul Guvernului în teritoriu ar trebui să fie mai transparent şi să ne spună ce a făcut la DIICOT în ziua respectivă, dacă are sau nu legătură cu Mihai Obreja, dacă s-a întâlnit cu acesta şi ce au discutat?

În ceea ce-l priveşte pe tânărul Gabriel Popa, ofiţer de poliţie judiciară, cercetat şi el în această speţă, dezamăgirea mea este mare, mai ales că am avut ocazia să-l cunosc personal şi să am o părere bună despre el. Îl apreciam ca pe un poliţist profesionist în adevăratul sens al cuvântului, cunosc cel puţin un dosar penal destul de sensibil în care Popa a efectuat cercetările prealabile, în cadrul căruia s-au exercitat multiple presiuni la care ofiţerul nu a cedat. La vremea respectivă l-am cunoscut pe Gabriel Popa, ca pe un poliţist corect şi demn. Dar, deh, unii oameni se mai schimbă...

Tiberiu Pîrnău      

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe