Şpârle şi şopârle, 19.01.2015

duminică, 18 ianuarie 2015

• Controlul efectuat anul trecut de Curtea de Conturi la Spitalul Județean Vâlcea este distrugător pentru fostul manager, Georgeta Săliște. În raportul finalizat în luna decembrie 2014, specialiștii de la Curtea de Conturi au evidențiat mari nereguli în actele financiar-contabile ale SJU, este vorba, în special, despre modalitatea defectuoasă de achiziționare a medicamentelor, prin achiziție directă, fără licitație. Curtea de Conturi a constatat că prețurile la medicamente și la consumabilele sanitare au fost dublate sau chiar triplate, producându-se prejudicii economice spitalului vâlcean în valoare de milioane de euro.

• Un deputat vâlcean „l-a împrumutat“ pe dinozaurul bolșevic de la Consiliul Județean cu suma de 10.000 de euro pentru anumite „servicii economice“. Prejudiciat a fost statul român în această afacere!

• Viceprimarul Vârlan și directorul economic al Primăriei Râmnicu Vâlcea sunt cercetați de procurorii din Craiova în afacerea „Alfatop Tango“. De asemenea, în cauză mai este cercetat și un alt director economic al unei societăți de stat, un fel de preacinstit imberb, căruia i-a intrat în cont recent suma de 300.000 euro.

• Vâlceanca Ana Maria Pătru, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, şi-a amendat foştii colegi de partid. Pedeliştii vâlceni au încălcat legea, potrivit unui comunicat al Autorităţii Electorale Permanente: „Ca urmare a verificărilor efectuate asupra documentelor contabile puse la dispoziţia echipei de control s-a constatat că veniturile Partidului Democrat Liberal - Organizaţia Judeţeană Vâlcea au totalizat 37.120,50 lei și au fost obţinute din cotizațiile membrilor de partid în sumă de 31.720,50 lei, din sponsorizări în sumă de 1.000,00 lei și din alte surse de venit în sumă de 4.400,00 lei. De asemenea s-a constatat faptul că au fost încălcate prevederile art. 3 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 334/2006. Pentru aceste fapte, Partidul Democrat Liberal – Organizaţia Judeţeană Vâlcea a fost sancţionat conform art. 41 alin. (1) şi art. 42 alin. (1) din Legea nr. 334/2006".

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe