Victor Ponta: Ion Cîlea a fost un om care a luptat într-un mod extraordinar pentru binele județului Vâlcea

vineri, 5 decembrie 2014

Primul ministru Victor Ponta a declarat vineri, la Râmnicu Vâlcea, că fostul președinte al Consiliului Județean (CJ), Ion Cîlea, care a decedat miercuri, a fost un om ce a luptat într-un mod extraordinar pentru binele județului Vâlcea și al cetățenilor.

Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES FLUX

"Am dorit să fiu aici alături de foarte mulți colegi într-un moment tragic. Ion Cîlea a fost om care, de când îl cunosc, a fost un om care a luptat întotdeauna într-un mod extraordinar pentru lucrurile în care a crezut, pentru binele județului Vâlcea, pentru binele oamenilor, colegilor săi. Din câte știu, am vorbit cu dumnealui chiar în urmă cu două zile de a se petrece necazul, a murit luptând pentru ce a crezut și pentru ce și-a dorit", a spus premierul.

Premierul Victor Ponta și vicepremierul Liviu Dragnea au fost prezenți vineri la Râmnicu Vâlcea, unde au participat la funeraliile fostului președinte al Consiliului Județean Vâlcea și al organizației județene a PSD, Ion Cîlea.

Cîlea a fost condus pe ultimul drum la cimitirul Sfântul Ioan din Râmnicu Vâlcea de peste o mie de cetățeni.

De altfel, în ultimele două zile, simpatizanți ai partidului, angajați în administrație, dar și cetățeni din Râmnicu Vâlcea au adus un ultim omagiu lui Ion Cîlea, al cărui trup neînsuflețit a fost depus în Sala Mare a Consiliului Județean Vâlcea.

Ion Cîlea, lider de aproape zece ani al organizației județene a PSD, a decedat miercuri dimineață, la ora 6,00, la Spitalul Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea, în urma unei boli incurabile. În cursul anului, el a fost diagnosticat cu cancer la colon.

A fost președintele Consiliului Județean Vâlcea din anul 2008 și lider al organizației județene a PSD din anul 2005.

Ion Cîlea s-a născut în Ocnele Mari, în 1944.

A fost inginer agronom de profesie și, până în 1989, director al mai multor societăți cu profil agro-industrial.

A fost printre primii membrii ai Frontului Salvării Naționale (FSN) în 1990, partid unde și-a început ascensiunea politică. În anul 2000 devine vicepreședinte al PSD Vâlcea, iar în 2005 este ales președinte al organizației județene. În anul 2009, a fost ales pentru patru ani vicepreședinte al PSD la nivel național.

A fost președintele Consiliului Județean Vâlcea din anul 2008, după ce anterior fusese vicepreședinte al acestui for.

Este al doilea președinte al Consiliului Județean Vâlcea care moare în timpul mandatului, după ce în anul 2008 conservatorul Dumitru Bușe a murit în ultimele zile de mandat, din cauza aceleiași bolii. (Agerpres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe