Şpârle şi şopârle, 08.12.2014

duminică, 7 decembrie 2014

• Potrivit presei centrale, Banca Națională a României se pregătește să ureze sărbători fericite unei întregi armate de colaboratori. Astfel că, pentru doar 555.000 de lei plus TVA, BNR va cumpăra niște agende, calendare, felicitări și plicuri personalizate, realizate de artiști. Că doar nu credeați că BNR o să trimită felicitări în plicuri de duzină. Or, fiind vorba de chestii realizate de artiști, toată achiziția a fost realizată prin minunatul procedeu al negocierii. Așa a fost aleasă Conphys SRL din Râmnicu Vâlcea (patron Dumitru Şteflea).

• Autoritatea Electorală Permanentă a publicat recent un centralizator cu donațiile primite și declarate de partidele politice, alianțele politice și electorale şi candidaţii independenţi pentru campania electorală pentru alegerea Președintelui României din anul 2014. Vâlceanul Constantin Rotaru, preşedintele PAS, a primit „praful de pe tobă”, adică exact... 0 (zero lei). Cei mai mulţi bani în campania electorală i-a primit Victor Ponta (37 miliarde de lei vechi), urmat de Klaus Iohannis (36 miliarde de lei vechi).

• În condiţii destul de dubioase, primarul din Ioneşti, baronul Constantin Neagoie, a reuşit să obţină o autorizaţie de construire în vederea edificării unei pensiuni turistice. Adică, Neagoie a „centrat şi tot el a lovit cu capul”, pentru că nu înţelegem cum primarul din Ioneşti putea să-i dea... conducerii Comchim (reprezentată de nevasta lui Neagoie) respectiva autorizaţie!?! Dar, asta nu este totul.... Strigător la cer este faptul că baronul Neagoie a primit dreptul să defrişeze peste 2.000 mp de pădure din satul Guguianca comuna Ioneşti, doar pentru a i se permite să-şi construiască „buncărul de chefuri”, unde să petreacă cu prietenii lui de vânătoare.

• Peste exact o săptămână vom cunoaşte numele viitorului proprietar al Oltchim! Însă, potrivit unor surse din cadrul Ministerului Economiei şi din jurul administratorilor judiciari, până în momentul de faţă nu a fost depusă nici o ofertă concretă de cumpărare a combinatului chimic, ceea ce ridică mari semne de întrebare cu privire la viitorul societăţii.

• Dumitru Persu, în calitate de reprezentant al CJ Vâlcea, a semnat săptămâna trecută un controversat contract de furnizare echipamente hardware şi a licenţelor software cu anonima firmă Prosoft SRL din Bucureşti (administrator Anca Mihaela Vasilescu). Valoarea contractului este de-a dreptul ameţitoare: peste 1 milion de euro!!! Vom reveni cu amănunte asupra acestui subiect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe