|vineri, august 12, 2022
  • Follow Us!

Povestea celor trei copii din Ramnicu Valcea pentru care Craciunul nu exista. Familia isi face sarbatorile din 6 lei 

Marinela_Plesea

Pentru trei copii din Ramnicu Valcea fiecare zi este o lupta pentru supravietuire, iar Craciunul nici macar nu există. La 10, 12 si 14 ani au o viata chinuita.

Mama lor s-a prapadit in urma cu un an si jumatate dupa ce, fara niciun sprijin, a invinsa de cancer. Marinela Plesea (foto) avea doar 42 de ani. 25 i-a muncit pe platforma Oltchim. Tatal fratiorilor are operatii la abdomen si nu poate lucra.

Traiesc dintr-o pensie de urmas mai mica de 600 de lei. Dupa ce isi platesc datoriile, raman cu mai nimic. Sunt zile in care nu au ce sa manance si trebuie sa indure si frigul. Lemnele le mai ajung pentru doua saptamani, iar hainele groase le lipsesc.

“Seara strangem toate paturile de pe paturi si ne inghesuim toti patru in acest pat”, a marturisit Viorel Pleasea, tatal copiilor.

Copiii nu viseaza la jucarii sau dulciuri, ci recunosc, cu rusine, ca au nevoie de lemne, mancare si haine groase.

“Ceva de imbracat si sanatate lui tati”, asta isi doreste de Craciun Alina Plesea, in varsta de12 ani.

“Nu avem decat 6 lei in toata casa”, a spus tatal copiilor despre situatia financiara a familiei inainte de sarbatori.

Oricat ar fi de saraci, copiii cumpara mereu cate o candela si flori pentru a-i duce mamei la mormant. Ii transmit astfel ca n-au uitat-o si spera ca de acolo de unde are grija de ei. (protv.ro)

Daca doriti sa ii ajutati, puteti contacta familia la adresa:

Familia Plesea – Comuna Colonie Nuci, langa Rm.Valcea, Aleea Nuci, nr. 67, bloc 2. apt. 13

Nr de telefon: 0752.548.335

<iframe src=’http://www.stirileprotv.ro/lbin/video_embed.php?media_id=61614501&section=3&video_section_id=’ frameborder=’0′ style=’width: 600px; height: 368px; scrolling: no;’></iframe>

Leave a Response