|joi, august 11, 2022
  • Follow Us!

Minerii de la Berbeşti: Vrem sa muncim, nu vrem sa murim! 

mineri-nou
 
 
      Sindicatul Minier Independent Berbesti face apel public pe aceasta cale la reprezentantii CJ Valcea, care la randul lor sa solicite urgent guvernului,primului-ministru si ministerelor de resort, pentru a interveni si a gasi o solutie pentru deblocarea situatiei in care se afla salariatii celor doua cariere Berbesti si Alunu, din cauza datoriilor istorice ale CET Govora si Oltchim catre Complexul Energetic Oltenia, unitate din care fac parte cele doua cariere de lignit.
    Prin neplata arieratelor de catre CET Govora catre CEO, salariatii celor doua cariere risca sa intre in somaj, fapt ce ar duce la aparitia unor grave probleme sociale ce vor afecta atat populatia celor doua localitati cat si populatia orasului Rm Valcea.
Cei 1200 de salariati, ce urmeaza sa ramana fara loc de munca, nu au nici o vina in conjunctura nou creata, intrucat acestia si-au indeplinit sarcinile de serviciu si sunt surprinsi ca desi au dat productie, cheltuielile nu sunt acoperite prin neplata carbunelui livrat.
Cerem reprezentantiilor CJ Valcea sa solicite o intalnire cu participarea reprezentantiilor ministerelor de resort,primului-ministru, CEO si reprezentantii celor doua cariere pentru discutii in ceea ce priveste stingerea datoriilor si rezolvarea cat mai urgenta a problemelor aparute la nivelul celor doua cariere producatoare de lignit.
Intrucat nu exista solutie alternativa pentru absortia fortei de munca la nivel de zona, aceasta activitate (minerit) fiind unica la nivel local si pentru a gestiona pozitiv impactul social ce ar putea sa apara, va rugam si solicitam implicarea tuturor factorilor de decizie si a tuturor celor care pot inclina balanta in favoarea sustinerii activitatii in acest sector miner si in aceasta zona a judetului Valcea.
 
                                                                      Chelcea Constantin,
                                               presedinte al Sindicatului Minier Independent Berbesti

 

One Response to Minerii de la Berbeşti: Vrem sa muncim, nu vrem sa murim!

  1. Cetatean

    Unii si -au facut suma iar pe altii nu-i intereseaza pana nu vor vedea cutitul la gat .Singur nu puteti lupta cu morile de vant !SARBATORI FERICITE “LA MULTI ANI”

     

Leave a Response