Vâlcea în doliu! Ion Cîlea a murit

miercuri, 3 decembrie 2014

Ion Cîlea, preşedintele Coniliului Judeţean Vâlcea, s-a stins din viaţă în această dimineaţă, la ora 6.00, la Spitalul Judeţean Vâlcea. În ultimele luni, Ion Cîlea s-a luptat cu demnitate cu o boală necruţătoare. A fost un om bun, dedicat vâlcenilor, un om care şi-a iubit până la sacrificiu semenii. Să-i fie ţărâna uşoară! Sincere condoleanţe familiei!

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, lider de aproape 10 ani al organizaţiei judeţene a PSD, a decedat miercuri dimineaţă, la ora 6,00, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, în urma unei boli incurabile.

Ion Cîlea s-a născut în Ocnele Mari, în 1945, şi în cursul acestui an a fost diagnosticat cu cancer la colon. Cîlea a fost preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea din anul 2008 şi lider al organizaţiei PSD Vâlcea din anul 2005.

Preşedintele executiv al PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu, a declarat, pentru AGERPRES, că social-democraţii vâlceni sunt în stare de şoc.

"Este o dramă, un om care toată viaţa şi-a dedicat-o politicii, un om respectat de colegi, dar şi de adversarii politici. Domnul Cîlea a reprezentat stânga vâlceană, este un vector al social-democraţiei, un om care a fost interesat atât de interesul cetăţenilor, dar şi de soarta judeţului în funcţia pe care vâlcenii i-au acordat în două scrutine. Mai mult, deşi ştia că este bolnav şi a fost sfătuit de prieteni şi de colegi să renunţe pentru a se putea trata şi a se gândi la propria sănătate, domnul Cîlea a preferat să rămână în prima linie şi să fie aproape de oameni şi să se zbată pentru soarta principalelor obiective ale judeţului. Politic, nu mai trebuie spus că PSD Vâlcea este una din cele mai puternice organizaţii din România şi asta se datorează în mare parte stilului domnului preşedinte Ion Cîlea", a spus Rădulescu.

Acesta a mai adăugat că Ion Cîlea a fost mentorul său în politică.

"Sunt extrem de trist şi public o spun pentru prima dată, dincolo de relaţiile politice administrative pe care le-am avut cu domnul Ion Cîlea, acesta semăna leit cu bunicul meu. Am ţinut foarte mult la acest om pentru că i-am fost alături în toate proiectele mari pe care le-a avut şi aveam şi această afinitate legată de asemănarea fizică cu bunicul meu pe care l-am iubit enorm. Vâlcea pierde una dintre cele mai importante personalităţi. În faţa bolii crunte şi incurabile, Ion Cîlea a dat o lecţie tuturor. A stat drept şi demn în faţa fatalităţii, ceea ce dovedeşte că spiritul lui nu a fost înfrânt", a mai spus deputatul Constantin Rădulescu.

Cîlea a fost inginer agronom de profesie şi până în 1989 a fost director al mai multor societăţi cu profil agro-industrial. A fost printre primii membrii ai FSN în 1990, partid unde şi-a început ascensiunea politică. În anul 2000 devine vicepreşedinte al PSD Vâlcea, iar în 2005 este ales preşedintele organizaţiei judeţene. În anul 2009, a fost ales pentru patru ani vicepreşedinte al PSD la nivel naţional.

Cîlea a fost preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea din anul 2008, după ce anterior fusese vicepreşedinte al acestui for. El este al doilea preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea care decedează în timpul mandatului, după ce în anul 2008 conservatorul Dumitru Buşe a murit în ultimele zile de mandat...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments on “Vâlcea în doliu! Ion Cîlea a murit”

 1. A luptat din rasputeri cu suferinta, a luptat si a pierdut. S-a stins cu ochii inlacrimati si privirile pline de deznadejde si durere. A lasat in urma lui un gol imens. Singurul loc, de unde nu il poate lua nimeni este inima noastra si unde va ramane vesnic. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
  Sunt profund indurerat. Cuvintele nu imi sunt de nici un ajutor in a-mi exprima durerea pe care o simt in acest moment. Sincere condoleante familiei indurerate>!

 2. A plecat dintre noi in aceata zi de miercuri dimineata dupa o lunga si grea suferinta,dusa pe picioare cu demnitate cum rar am putut vedea la cineva.A pus interesele oamenilor ,inaintea intereselor lui. A fost un bun coleg, un prieten al copilariei mele,l-am iubit si respectat .Dupa o viata de om dedicata muncii in folosul altora in sfarsit Omul Ion Cilea a plecat într-o vacanță din care nu se va mai întoarce niciodată…unde nu e întristare și nici durere.. Sincere condoleante familiei indurerate,pentru greua si ireparabila pierdere..!

 3. Regret dispariţia celui care a fost preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea şi al organizaţiei judeţene a PSD, Ion Cîlea. Condoleanţe familiei îndoliate şi fie ca Dumnezeu să-l odihnească în pace.

 • PUBLICITATE

 • https://www.mocanuvicentiu.ro/
 • PARTENERI MEDIA

 • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe