|joi, august 11, 2022
  • Follow Us!

Înfiinţarea Complexului Energetic Vâlcea trebuie urgentată! Victor Ponta poate salva județul Vâlcea de la DEZASTRU ECONOMIC! 

victor-ponta1-300x158

 

 

Conform unor informaţii venite din cadrul conducerii Complexului Energetic Oltenia – încă neconfirmate oficial – există riscul ca angajaţii minelor de la Berbeşti şi Alunu să fie trimişi în şomaj. Chiar dacă în timpul campaniei electorale pentru alegerea Preşedintelui României am primit asigurări, atât de la nivel central, cât şi de la nivelul conducerii Consiliului Judeţean Vâlcea, că actul normativ de preluare a minelor de la Berbeşti şi Alunu de către CET Govora este pregătit şi gata să fie adoptat de Guvernul Ponta, nici până în prezent acest lucru nu s-a întâmplat. Trimiterea angajaţilor de la minele de la Berbeşti şi Alunu în şomaj ar reprezenta o lovitură grea dată CET Govora, în condiţiile în care aprovizionarea cu cărbune a acestei instituţii din rezervele de stat nu acoperă necesarul de materie primă decât pentru o perioadă scurtă de timp.

Preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, face un apel public la reprezentanţii Consiliului Judeţean, la conducerea CET Govora, la Instituţia Prefectului Judeţului Vâlcea şi la ministerele de resort să găsească o soluţie de urgentare a preluării minelor de cărbune de la Berbeşti şi Alunu de către CET Govora. În opinia deputatului liberal vâlcean, trimiterea în şomaj a angajaţilor de la carierele din Berbeşti şi Alunu reprezintă nu doar o „bombă nucleară” pentru ce a mai rămas din economia judeţului Vâlcea, dar şi o problemă socială gravă, ce poate afecta atât populaţia din cele două localităţi din vestul judeţului cât şi populaţia Râmnicului.

Deputatul Cristian Buican este de părere că pentru găsirea unei soluţii favorabile judeţului Vâlcea pentru această problemă spinoasă este necesară implicarea decidenţilor politici de la nivel central şi în special a premierului Victor Ponta. În acest sens, reprezentanţii PSD din judeţul Vâlcea ar trebui să insiste pe lângă Victor Ponta să accepte să medieze o întâlnire între reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia, ministerele de resort, reprezentanţii Consiliului Judeţean Vâlcea, ai CET Govora şi ai angajaţilor de la carierele de la Berbeşti şi Alunu care să aibă ca finalitate rezolvarea cât mai urgentă a preluării celor două cariere de către CET Govora şi înfinţarea Complexului Energetic Vâlcea.

„Am primit informaţii că cei de la Complexul Energetic Oltenia se pregătesc să trimită în şomaj angajaţii de la carierele de la Berbeşti şi Alunu. Chiar dacă informaţiile oficiale din luna octombrie dădeau ca sigură realizarea Complexului Energetic Vâlcea, prin preluarea carierelor de la Berbeşti şi Alunu de către CET Govora, iată că în realitate nu s-a întâmplat aşa ceva. Îmi exprim speranţa că se va găsi o rezolvare, însă trebuie implicare din partea tuturor. Cel mai simplu ar fi ca premierul Victor Ponta, care ştim că are o relaţie specială cu directorul Ciurel de la Complexul Energetic Oltenia, să convoace la consultări toţi factorii implicaţi – majoritatea fiind în subordinea lui – şi să solicite urgentarea procedurilor de înfiinţare a Complexului Energetic Vâlcea. Înţeleg că actul normativ de pe masa Guvernului de preluare a carierelor de către CET Govora s-a împotmolit undeva pe la Ministerul de Finanţe şi tocmai de aceea fac apel la premier să intervină” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

One Response to Înfiinţarea Complexului Energetic Vâlcea trebuie urgentată! Victor Ponta poate salva județul Vâlcea de la DEZASTRU ECONOMIC!

  1. ion

    a inceput campania electorala pentru presedinte al CJ si sunt revoltat ca atat comunistii cat si liberalii se folosesc si incearca sa profite de situatia incerta a mineritului din zona berbesti. rusine rusine rusine la apucat dragu de noi pe domnul persu si pe coca 25 de ani au fost la oltchim???????si pe unde a mai fost de ros

     

Leave a Response