|vineri, august 12, 2022
  • Follow Us!

Dezvăluiri în Parlament despre Oltchim: Comisia Europeană a spus ca e unul din cele mai negre cazuri 

oltchim

oltchim
O dezvaluire din comunicarea Romaniei cu Comisia Europeana a fost facuta, joi, la audierea ministrului Economiei, Mihai Tudose, in comisiile reunite de buget-finante in vederea aprobarii bugetului pe anul viitor.Noul ministru PSD a spus ca are in vedere doua solutii pentru Oltchim.”S-a oprit picajul. Solutii sunt doua, mari si late: o privatizare asa cum e, sau un ajutor cu conversie de actiuni, macar datoriile catre stat, si privatizarea uterior. Este o prioritate mare, se lucreaza la ea si pe partea de extern, de promovare, poate un pic mai agresiv ar trebui. Este prima data cand nu mai produce gaura, nu mai pierde bani, mai pe romaneste”, a declarat Mihai Tudose.

Dupa solutiile prezentate de acesta, fostul ministru PNL al Economiei, Varujan Vosganian, a dezvaluit faptul ca ajutorul de stat trebuie exclus si a relatat un schimb de informatii cu Comisia Europeana.

“Imi pare rau ca nimeni nu evoca acele clipe cand am preluat ministerul la inceputul lui 2013, FMI mi-a cerut sa-l inchid, sa-l lichidez, Oltchimul avea pierderi uriase, dar pana cand am plecat din minister l-am stabilizat, mai avea o paguba neglijabila, am reusit sa transferam 1000 de persoane pe un program al Ministerului Muncii si reorganizarea s-a facut fara costuri sociale si proteste, astfel incat FMI a retras monitorizarea pe Oltchim cand eu am plecat, deci FMI in septembrie 2013 a spus ca Oltchim deja merge pe picioarele sale si el de atunci a mers si iata a ajuns sa aiba si profit. Noi atunci am izolat Oltchim, trebuie izolat de partea cu datoriile si trebuie privatizat un Oltchim 2 curat. De ce n-am vrut sa inchid Oltchim? Are patente de aproape 100 de milioane de euro, e o companie pe harta Europei oricand. Noi am incercat cu ajutorul de stat, am reluat aceasta discutie in 2013 si am primit de la Comisie un raspuns socant, ca nu e de acord sa se dea ajutor de stat la Oltchim, pentru ca Oltchimul citez, din memorie, este unul din cele mai negre cazuri pe care Comisia Europeana l-a avut in evaluare, asa mi s-a raspuns in 2013 si asa mi-am mutat eu gandul de la a negocia cu CE soarta Oltchim si l-am luat in propriile maini”, a relatat Varujan Vosgania.

Ministrul PSD l-a rugat sa se opreasca tinand cont de caracterul corespondentei cu CE. “Am o rugaminte, e o discutie mai ampla si nu toate componentele din filmul asta sunt publice”, a spus acesta. (stiripesurse.ro)

One Response to Dezvăluiri în Parlament despre Oltchim: Comisia Europeană a spus ca e unul din cele mai negre cazuri

  1. ION NICA

    NU NE MAI POVESTITI DESPRE OLTCHIM VRUTE SI NEVRUTE DATI-NE SALARIILE COMPENSATORII .NE-ATI TRIMIS ACASA IN 14 IUNIE 2013 969 DE SALARIATI DISPONIBILIZATI DIN CAUZA HOTILOR PE CARE CLASA POLITICA II PROTEJEAZA INCONTINUARE SI NOI MURIM DE FOAME IN RM.VALCEA .ATI FACUT GENOCID LA OLTCHIM SI IN TARA DE 25 DE ANI DISTRUGAND TOT CE A FOST BUN . ATI PROMIS 1 MILION DE LOCURI DE MUNCA SI IN REALITATE ATI DAT AFARA CONTINUU SI ATI DISTRUS ECONOMIA NATIONALA .REVENITIVA CAT MAI AVETI TIMP .

     

Leave a Response