În şedinţa de luni, 8 decembrie, Biroul Permanent Naţional al Partidul Social Democrat (PSD) l-a desemnat pe deputatul Constantin Rădulescu (38 de ani) să preia conducerea interimară a filialei Vâlcea.

Parlamentarul deţinea deja funcţia de preşedinte executiv al PSD Vâlcea, în care a fost ales la conferinţa judeţeană din toamna anului 2013. Funcţiile de preşedinte al PSD şi preşedinte al Consiliului Judeţean au devenit vacante în urma decesului lui Ion Cîlea (miercuri, 3 decembrie a.c.). Constantin Rădulescu a fost liderul tinerilor social – democraţi vâlceni până în urmă cu trei ani. A fost, pe rând, ales în funcţiile de consilier municipal (un mandat) la Râmnicu Vâlcea şi consiler judeţean (două mandate). Este deputat ales în 2012 în colegiul Râmnicu Vâlcea – Sud.

“Proiectul meu a fost dintotdeauna unitatea filialei”

“În ce priveşte PSD Vâlcea, proiectul meu a fost dintotdeauna unitatea filialei. Sunt preşedinte executiv ales în conferinţa judeţeană şi, împreună cu toţi colegii mei vom face tot ce ţine de noi pentru ca PSD-ul să reziste în faţa viitoarelor provocări”
Constantin Rădulescu, preşedinte interimar al PSD Vâlcea

La anunţarea oficială a veştii, deputatul Constantin Rădulescu se afla la Băile Olăneşti, alături de autorităţile locale şi cele judeţene care încercau să micşoreze pagubele produse de două alunecări de teren, într-una din multele zone ale Vâlccii cu permanente astfel de probleme. În scurtul dialog telefonic purtat cu noi, preşedintele interimar al PSD Vâlcea a evitat să folosească cuvinte mari. “Astăzi este luni şi suntem la numai câteva zile distanţă de un eveniment extrem de tragic pentru organizaţia noastră, reprezentat de pierderea liderului, omul de excepţie care a fost domnul Ion Cîlea. În acest moment eu mă aflu la Băile Olăneşti, alături de primarul localităţii şi autorităţile judeţului. Precipitaţiile abundente au avut ca efect producerea a două noi alunecări de teren foarte grave şi căutăm soluţii pentru a remedia cât mai rapid efectele lor. În ce priveşte PSD Vâlcea, proiectul meu a fost dintotdeauna unitatea filialei. Sunt preşedinte executiv ales în conferinţa judeţeană şi, împreună cu toţi colegii mei vom face tot ce ţine de noi pentru ca PSD-ul să reziste în faţa viitoarelor provocări. Credeţi-mă, au fost foarte multe evenimente petrecute în timp foarte scurt şi nu vreau să fac alte declaraţii înainte să-mi consult şi colegii de partid. Împreună cu ei, vom stabili ce e de făcut, inclusiv când va fi proxima şedinţă a conducerii judeţene a PSD”, ne-a declarat proaspătul lider al social-democraţilor vâlceni.

Decizie apreciată şi de senatorul Laurenţiu Coca

Anterior numirii lui Constantin Rădulescu în funcţia de lider judeţean, şi numele senatorului Laurenţiu Coca fusese vehiculat de unii pesedişti vâlceni ca păotenţial înlocuitor al lui Ion Cîlea la cârma organizaţiei. Asta deşi parlamentarul nu a făcut niciodată o declaraţie publică potrivit căreia şi-ar fi dorit această funcţie. Ba, dimpotriva chiar, amănunt pe care “Săptămâna în Oltenia” l-a consemnat în urma unui mic interviu acordat de senator în urmă cu aproape un an de zile. “Numirea colegului meu Costi Rădulescu în funcţia de preşedinte interimar al PSD Vâlcea este o decizie absolut firească a conducerii centrale a partidului şi pe mine unul mă bucură sincer. Dacă vă amintiţi, şi domnul Ion Cîlea a deţinut funcţia de preşedinte executiv al filialei şi a devenit mai întâi preşedinte interimar, în urmă cu aproape 10 ani. Aşa cum aţi putut constata, numele meu a fost invocat ca potenţial preşedinte al filialei fără ca eu să fi făcut vreo declaraţie publică măcar în acest sens. Oricât m-ar măguli atenţia care mi s-a acordat, cel mai important acum este să strângem rândurile şi să stabilim împreună un plan pentru a reuşi să depăşim acest moment politic foarte dificil pentru PSD şi la Vâlcea. Ca şi până acum, le stau la dispoziţie colegilor cu tot ce depinde de mine să depăşim şi acest moment uniţi şi eficienţi”, ne-a declarat senatorul Laurenţiu Coca. (Autor: Adi PANĂ saptamana.net)