Şpârle şi şopârle, 27.11.2014

miercuri, 26 noiembrie 2014

• Avem dovada clară că primarul interimar Râmnicului, Ion Gigi Matei, este într-un flagrant CONFLICT DE INTERESE, care trebuie cercetat urgent de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Despre ce este vorba? Săptămâna trecută, edilul şef a întocmit un proiect de hotărâre privind efectuarea unor plăţi din bugetul local din Capitolul 67 „Cultură, recreere şi religie”, proiect care a fost aprobat miercuri de consilierii locali. La poziţia 12 figurează alocarea a 800 euro pentru Clubul Sportiv „Mori Torok” pentru participarea, timp de două zile, la o anonimă Cupă a Olteniei la handbal feminin. Însă, de abia acum vine surpriza: clubul respectiv este condus de preşedinta Edith Matei... soţia lui Ion Gigi Matei. Adică soţul i-a făcut soţiei un „cadou” din bugetul local de 800 euro!!! Aude cineva la ANI?

• Prin mediile politice din Bucureşti s-a lansat recent zvonul că avocatul Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim, ar urma să facă parte din echipa de consilieri prezidenţiali ai noului şef al statului, Klaus Iohannis. Însă, Piperea a respins din start posibilitatea de a-l însoţi pe Iohannis la Cotroceni: „Nu mi-a spus nimeni nimic, nici oficial, nici neoficial. Este o onoare, dar nu voi fi consilier prezidenţial. S-ar putea ca zvonul să vină pentru că, la lansarea lui Klaus Iohannis, am vorbit în deschidere despre Justiţie. Cel mult aş fi consilier personal nesalarizat al domnului Iohannis. Eu am de câştigat procese, am de rezolvat şi probleme cu Oltchim”.

• În aceste zile, se discută intens în noul PNL din Vâlcea despre viitoarele candidaturi la alegerile locale din vara anului 2016. Un lucru este sigur: candidatura lui Mircia Gutău din partea PNL este un lucru aproape imposibil de realizat, având în vedere „directiva” trasată de proaspătul preşedinte al României, Klaus Iohannis, ca nici un om care are condamnări penale definitive să nu mai fie lăsat să candideze la nici o funcţie electivă - de primar, consilier judeţean sau local, precum şi de parlamentar. În aceste condiţii, se schimbă toată strategia la PNL Vâlcea, iar cele mai mari şanse să candideze la fotoliul de primar al Râmnicului le are Grigore Crăciunescu, unul dintre cei mai vocali şi activi consilieri locali din muncipiu. Paritatea se va păstra şi noul PNL, întrucât viitorul candidat la şefia Consiliului Judeţean Vâlcea în 2016 va fi de la „vechii liberali” şi va purta numele... de Dan Niţu, patronul de la firma Damila.

• De frică să nu se aleagă cu vreun dosar penal, primarul interimar al Râmnicului, Ion Gigi Matei, a anunţat în ultima şedinţă de consiliu local că va plăti din capitolul „Sponsorizări” o parte din datoria către... liberalul Damian Mitu, fostul patron al pizzeriei Guess Vital şi preşedintele Fundaţiei Ovidius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Şpârle şi şopârle, 27.11.2014”

  1. Iata, se confirma ca exuberanta cu care domn' Mircia Gutau (fara sa-l intrebe cineva) ne tot anunta ca el va candida, din nou, la scaunul de primar, nu are, absolut, nicio acoperire.
    Deci, asa cum spunea cineva, susnumitul se afla intr-o evidenta eroare, crezand ca mai e valabila situatia de acum 6-7 ani, cand Mirciulica al nostru avea sanse reale de a-si implini "pohta ce-a pohtit" ...

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe