REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Klaus Iohannis, după închiderea urnelor: „Dragi români, aţi fost nişte eroi!”

luni, 17 noiembrie 2014

Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă, după publicarea primelor exit-poll-uri. Candidatul ACL a declarat că rezultatul este unul foarte bun, însă alegerile prezidențiale nu s-au terminat încă.

„Este o zi specială. Acum, după 25 de la revoluția română oamenii au ieșit din casă. Miza de astăzi a fost dreptul la vot. Solicit Guvernului asumarea în ceasul al 12-lea să facă un efort să prelungească programul de vot în diaspora”, a spus Klaus Iohannis, care a precizat că românilor de acolo ar trebui să le arate un „minim respect”.

„Solicit vigilență maximă, nu vă bateți joc de votul oamenilor. Dacă un singur român nu a reușit să voteze înseamnă că i-a fost încălcat un drept fundamental”, a spus Klaus Iohannis.

„Mai am emoţii, da! Voi avea emoţii până când Curtea Constituţională dă verdictul final. Din acest motiv i-am rugat pe cei din secţii mare atenţie, mare atenţie la numărare, mare atenţie la raportare, alegerile se termină exact atunci când Curtea Constituţională le validează”, a precizat Klaus Iohannis.

Dragnea: Din numărarea a 95% din secţii, este 53% la 47% pentru Iohannis

 

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a declarat, duminică noaptea, la sediul PSD, că din numărarea paralelă a 95% din voturi, Klaus Iohannis are 53% din voturi iar Victor Ponta, 47% din voturi.

Dragnea: Din numărarea a 95% din secţii, este 53% la 47% pentru Iohannis (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Din 95% din secţii încărcate, este 53% la 47%  pentru Iohannis", a spus Dragnea despre rezultatele numărătorii paralele a PSD.

Dragnea a reiterat faptul că Victor Ponta nu îşi va da demisia din funcţia de prmeier.

"Guvernarea va fi menţinută în continuare. Este vorba de peste 5 milioane de voturi pe care le-a luat, guvernarea va continua", a spus secretarul general al PSD.

Dragnea i-a acuzat pe cei din ACL că au provocat "un curent de ură şi dezbinare, care a creat o falie în societate".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe