Pensionarii se împrumută pentru medicamente la CAR

miercuri, 12 noiembrie 2014

Pensionarii vâlceni au ajuns să se împrumute cu sume din ce în ce mai mici, cel mai recent caz, fiind al unui bătrân care a solicitat de la CAR pensionari suma de 30 de lei, pentru a-şi cumpăra medicamente, după cum a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Grigore Răban.
"Din păcate, acestea nu sunt fapte diverse şi nu sunt nici la rubrica senzaţional. Oamenii sunt drămuiţi, îşi plătesc întâi dările la asociaţie, impozite, punând pe ultimul loc medicamentele şi alimentele. Ultimul împrumut a fost de 30 de lei, solicitat de un bătrân pentru a-şi cumpăra medicamente. Nu e singurul caz, sunt oameni care cer 40 sau 50 de lei împrumut. Îi ajutăm, e normal, sunt unii care au lucrat 40 de ani în diferite domenii şi au o pensie de 600 sau 700 de lei", a precizat Răban.
Potrivit datelor furnizate de CAR Pensionari Vâlcea, în ultima lună s-au înregistrat 8 împrumuturi pentru valori de până în 500 de lei, pentru suma de 1.000 lei, 18 cereri, 22 de împrumuturi a câte 2.000 lei, două a câte 3.500 lei, două a câte 4.000 lei şi unul pentru suma maximă ce poate fi acordată, 5.000 lei.
Au mai fost acordate trei ajutoare pentru procurarea de ochelari şi 16 pentru plecarea în staţiuni. De asemenea, în cazul a nouă pensionari decedaţi, moştenitorii acestora au primit ajutoare financiare de 6.110 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe