DAȚI MAI DEPARTE! Anunt BOMBA pentru romanii din strainatate! Ce se va intampla in TURUL 2

joi, 6 noiembrie 2014

VEZI AICI ce masuri au luat BEC si Guvernul pentru ca toti romanii din strainatate sa poate vota

Guvernul a preluat toate propunerile de partea romanilor din Diaspora si vor fi aplicate de catre BEC, in colaborare cu MAE, astfel incat votul de pe 16 noiembrie sa decurga fara probleme.

In urma discutiilor dintre MAE si BEC s-au luat deja masuri in acest sens, iar toate demersurile BEC vor avea din punct de vedere financiar si logistic sprijinul Guvernului. Din fondul de rezerva se vor aloca toate sumele necasare pentru crestera numarului de cabine, a personalului de vot.

De asemenea, au fost convocati la Bucuresti ambasadorii si consulii din Franta, Germania, Marea Britanie, Austria si Republica Moldova, iar in cazul in care se va gasi ceva necorespunzator, vor fi inlocuiti imediat toti presedintii sectiilor de vot.

 

O alta solutie prevede punerea la dispozitia MAE a tot ceea ce este necesar pentru ca declaratia pe propria raspundere sa fie descarcata online, dupa ce BEC a decis ca alegatorii din Diaspora pot veni la vot cu declaratiile completate, urmand se le semneze in sectie.

Totodata, numarul membrilor din comisiile de votare va putea fi completat de personal furnizat de MAE, pana la limita maxima, in cazul in care unii dintre cei desemnati initial lipsesc.

 

Premierul Victor Ponta a dat un mesaj extrem de ferm - daca ramane vreun roman care a vrut sa voteze si nu a putut, va plati toata echipa de la Ministerul Afacerilor Externe. "Pentru a mobiliza foarte bine functionarii Ministerului de Externe am spus ca, daca la turul doi, indiferent de rezultat, daca exista un singur roman care vrea sa voteze si nu poate, pleaca toti, nu doar ministrul. (...) Toata echipa de conducere. Aici e vorba de toti, toata echipa de conducere. Pleaca toti, pe 16 noiembrie, la ora 21,20. Daca nu au reusit sa organizeze, vor raspunde toti", a afirmat Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe