Avocatul Poporului sesizează Parchetul în cazul elevului din Vâlcea, care a murit după ce căzut într-o fosă septică

miercuri, 12 noiembrie 2014

 

Avocatul Poporului a sesizat, marți, Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu, în cazul elevului din județul Vâlcea, care a murit, în luna septembrie, după ce a căzut în fosa septică a școlii, relatează Mediafax.

Avocatul Poporului mai informează, într-un comunicat, că va propune avizarea sanitară anuală obligatorie a unităţilor şcolare şi solicită controlul tuturor unităţilor de învăţământ din judeţul Vâlcea.

Elevul de clasa a VIII-a făcea ore, de la începutul anului şcolar, într-un corp de clădire al grădiniţei din localitatea Coltești.

În cadrul anchetei, experţii instituţiei au constatat, printre altele, că o parte a spaţiului destinat desfăşurării în aer liber a activităţilor preşcolarilor situat în spatele grădiniţei Colteşti nu a fost împrejmuită, deşi, conform prevederilor art. 3 alin. (3) din Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 1955/1995 privind normele de igienă din unităţile pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor, acest lucru era obligatoriu.

Potrivit Avocatului Poporului, premergător şi ulterior accidentului mortal petrecut în Colteşti, autorităţile care au făcut obiectul anchetei "nu au luat măsuri suficiente pentru protejarea vieţii şi integrităţii fizice a elevilor în cadrul unităţilor şcolare".

În urma investigaţiilor, Avocatul Poporului a decis şi emiterea unei recomandări către directorul şcolii Colteşti, judeţul Vâlcea, pentru trecerea imediată la împrejmuirea terenului aferent grădiniţei Colteşti. Ulterior realizării acestei obligaţii, vor trebui demarate procedurile privind autorizarea sanitară de funcţionare a unităţii şcolare.

Avocatul Poporului a mai hotărât emiterea unei recomandări către directorul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Vâlcea, pentru efectuarea unui control tematic, în scop preventiv, în unităţile de învăţământ din judeţ.

În 26 septembrie, copilul de 14 ani a făcut un pariu cu colegii săi că poate să ridice capacul fosei septice din curtea unității de învățământ. El a reușit, însă a alunecat pe iarba umedă și a căzut înăuntru, murind.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe