VIDEO- O femeie ÎL ȘANTAJEAZĂ pe ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului? „Am avut grijă singură de copilul ăsta, nu mi-ai dat niciun ban!“ • Varsanufie: „Totul este o minciună, la momentul potrivit voi avea o poziție referitoare la subiect. O discuție dintre doi oameni nu demonstrează nimic! Mai trebuie și dovezi“

vineri, 3 octombrie 2014

VIDEO- O femeie ÎL ȘANTAJEAZĂ pe ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului? „Am avut grijă singură de copilul ăsta, nu mi-ai dat niciun ban!“ Varsanufie: „Totul este o minciună, la momentul potrivit voi avea o poziție referitoare la subiect. O discuție dintre doi oameni nu demonstrează nimic! Mai trebuie și dovezi“

Arhiepiscopul Râmnicului filmat cu camera ascunsă în timpul unei discuţii cu o femeie.

Ziarul DEZVALUIRI.RO a intrat în posesia unui film realizat cu camera ascunsă, ce redă un dialog exploziv între o femeie şi Arhiepiscopul Râmnicului, ÎPS Varsanufie.
Discuţia se poartă pe un ton ridicat, iar femeia îi reproşează tot felul de lucruri arhiepiscopului.

În discuţie, femeia vorbeşte despre un copil de care ar fi avut grijă în locul lui Varsanufie, fără ca înaltul ierarh să fi contribuit financiar. De asemenea, interlocutoarea lui ÎPS îi reproşează că a bătut-o în Săptămîna Patimilor, acuzaţie pe care  Varsanufie o neagă.
„Ziarul de Vâlcea“ l-a contactat pe ÎPS Varsanufie, care a avut o poziție destul de tranșantă referitoare la subiect: „Totul este o minciună, la momentul potrivit voi avea o poziție referitoare la subiect. O discuție dintre doi oameni nu demonstrează nimic, mai trebuie și dovezi atunci când acuzi. Repet la momentul potrivit voi avea o poziție“. Surse din interiorul Patriarhiei Române au confirmat că în acest caz există o plângere penală!

Declarația femeii care l-a filmat cu camera ascunsă pe ÎPS Varsanufie:

Am primit pe adresa de mail a redacției (dezvaluiri.ro) lămuriri din partea persoanei ce l-a filmat cu camera ascunsă pe Arhiepiscopul Râmnicului. Redăm mai jos textul integral.Mai întâi de toate, dacă veți hotărî să publicați acest mail și cel mai probabil îl veți publica, vă rog să acoperiți adesa de mail, deoarece nu doresc să-mi fie cunoscută identitatea de către publicul larg. Nu pentru ca aș avea ceva de ascuns, ci pentru că nu vreau să mă fac cunoscută prin astfel de mijloace. Am fost informată, și am văzut că site-ul dvs a publicat o înregistrare cu Arhiepiscopul Varsanufie. Menționez că înregistrarea respectivă nu a fost facută pentru a fi dată în presă. Și cum povestea este una foarte lungă, pe care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și membrii Sfântului Sinod o cunosc, voi face pe scurt anumite precizări:

-pe Arhiepiscopul Varsanufie îl cunosc de vreo 13 ani, timp în care, cu voia sau fără voia mea, am văzut, am trăit și am simțit o mulțime de lucruri, fapte, stări, toate nedemne pentru un creștin, de Arhiereu, nici nu poate fi vorba
-după cum se și aude pe înregistrare, în Săptămâna Patimilor, a.c m-a bătut în curtea unei mănăstiri, unde ajunsesem pentru a-mi citi un preot o rugăciune. Nici în ziua de azi nu știu care a fost motivul pentru care m-a lovit
-văzând că lucrurile au mers atât de departe, am hotărât ca în data de 3 iunie a. c. să scriu o scrisoare către toți membrii Sfântului Sinod, în care să le aduc la cunoștință, cine este cu adevărat Arhiepiscopul Râmnicului. Scrisorile au fost trimise cu confirmare de primire.
-am așteptat un răspuns pe care știam că nu-l voi primi, dar nu am făcut o tragedie din asta. Am considerat că mi-am făcut datoria față de Dumnezeu și de conștiința mea și ca responsabilitatea este transmisă Sfântului Sinod.
-n-am primit un răspuns, în schimb, în data de 20 iunie a. c, am primit o notificare din partea Arhiepiscopului, notificare despre care se face vorbire și în înregistrarea pe care ați publicat-o.
-în data de 24 iunie a. c, am scris o scrisoare deschisă adresată Sfântului Sinod, despre care din nou se face vorbire în înregistrare, scrisoare care a fost scoasă în mod abuziv de pe site și nu o dată, ci de 5 ori (un site de petiții publicate on-line- n.r.)
-pe filmare apare data de 09.08.2014, ora 03:02:31, dar de fapt, întâlnirea a avut loc în data de 08.08.2014, ora 22.30, nefolosind niciodată o cameră ascunsă, nu am știut cum să potrivesc ora și am lăsat-o așa cum am primit-o
-după cum se poate vedea pe filmare, Arhiepiscopul a insistat să ne vedem, nu pentru a-și cere iertare, ci pentru a se asigura într-un fel sau altul ca nu dau nimic în presă, deoarece urma Ședința Sfântului Sinod, în data de 18.08.2014
-după ce am facut înregistrarea, i-am spus și i-am arătat filmarea. Reacția Arhiepiscopului pe moment m-a făcut să-mi fie milă de el și i-am spus că nu o voi folosi, că am dorit să-i arăt că i-am tăiat colțul veșmântului, deși aș fi putut să-i tai capul. I-am mai spus că sper că a învățat ceva din asta și că în sfârșit se va schimba ceva în sufletul lui. M-a întrebat ce vreau și i-am spus că vreau să-i mulțumească lui Dumnezeu, zi și noapte, că l-a scăpat din nou dintr-o mare umilință. Menționez că la discuția respectivă a mai asistat un călugăr.
-și i-a "mulțumit" lui Dumnezeu, într-un mod pe care Preafericitul și Mitropolitul Olteniei, îl știu. Ba mai mult decât atât, a făcut presiuni asupra mea să șterg înregistrările pe care le am. Eu i-am spus că le voi șterge atunci când voi simți, pentru că eu știu că nu are gânduri bune.
-cu toate că simțeam că nu are gânduri bune, în data de 14.08.2014, am scris o altă scrisoare pe care am trimis-o membrilor Sfântului Sinod, în care am spus că din motive duhovnicești, deși nu am primit niciun răspuns, închei subiectul
-Arhiepiscopul deși știa că am trimis și scrisoarea respectivă, a continuat să facă presiuni pentru a șterge tot ce am. Văzând că nu cedez, m-a amenințat din nou că mă dă în judecată pentru șantaj. Și ca să-i tai aripile, am trimis înregistrarea Preafericitului Părinte Patriarh și Mitropolitului Olteniei, ca să vadă că nu-l pot șantaja cu o înregistrare pe care am trimis-o superiorilor lui.
-a trecut la o altă amenințare și anume că mă dă în judecată pentru denigrare și că-i aduce martori pe Preafericitul și pe Mitropolitul Olteniei. Atunci i-am spus că nu se cade să-i deranjăm, ca o să-l ajut eu să-și facă "martori" pe plan local, trimițând filmarea preoților din Arhiepiscopia Râmnicului, ceea ce am și făcut
-de la cele 5-6 adrese la care am trimis filmarea, a ajuns în toată Vâlcea și, după cum se vede și în presă. Asta ar trebui să-l pună serios pe gânduri. Dacă din data de 8 iunie a.c, de când a fost întronizat și până în septembrie, în nici trei luni, și-a făcut atât de mulți dușmani, este chiar o problemă. Nu doresc să vorbesc sau poate nu acum, despre mesajele halucinante pe care le primesc de la Vâlcea, după ce oamenii au aflat de filmare.
Ce să spun? Că mă bucur pentru că a apărut filmarea? Nu, nu mă bucur, nu am cum. Nu sunt făcută pentru asta. Adevărat, mi-a făcut mult rău Arhiepiscopul, mie și altora, și da, simt nevoia să spun, dar nu în presă. Aș vrea să-i spun Părintelui Patriarh, Înaltpreasfințitului Irineu, dar Parintelui Patriarh, mi-e și jenă să-i mai scriu, iar Înaltpreasfințitul Irineu... deocamdată e bine să nu comentez.
Așa cum am spus și în filmare, Dumnezeu m-a făcut capabilă să iert pe oricine, pentru orice, dacă văd și simt că regretă sincer. Atitudinea Arhiepiscopului m-a determinat să dau filmarea în eparhia sa și iată unde s-a ajuns. Sper să nu fiu obligată într-un fel sau altul să spun, să dau, să fac. În primul rând, pentru că nu-mi doresc să cunoască toată lumea niște fapte cutremurătoare și tot în primul rând nu doresc să mai aduc în povestea asta și alți oameni, care n-au nicio vină, în afară de vina de a fi în proximitatea Arhiepiscopului.
Indiferent ce aș mai spune acum, poate e prea mult sau poate prea puțin, cert este că mă doare sufletul pentru situația creată. Aș fi vrut să dau oamenilor altceva, lucruri care să-i înalțe duhovnicește, aș fi vrut ca Arhiepiscopul să fie un adevărat slujitor al Domnului, căruia cu evlavie să-i sărut mana, eu și alții, dar din păcate nu e ața. Și din fericire, bine ca nu se cunosc mai multe lucruri deocamdată, și sper să nici nu fie nevoie să se cunoască vreodată.
Din păcate Arhiepiscopul se teme de înregistrările pe care le poate face omul, dar de înregistrările pe care le face Dumnezeu, nu-i pasă. Asta e foarte trist, trist de tot.
Sper să nu mai fie nevoie să revin cu un alt mail, dar dacă va fi, voi reveni. Îi rog pe cei care văd filmarea respectivă, să nu se îndepărteze de Biserică, să meargă în Casa Domnului, pentru Hristos, nu pentru slujitori, care sunt și ei oameni și care de multe ori pot face lucruri pe care noi, cei mici, nu ni le putem închipui.
Dumnezeu să aibă milă de noi, altceva nu mai pot spune acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe