Serviciul de Salvamont Valcea: Avertizare de vremea de iarna pentru Transalpina si zonele montane din judet

joi, 30 octombrie 2014

 

Serviciul Judetean de Salvamont Valcea avertizeaza turistii sa evite traseele montane si soseaua Transalpina din nordul judetului, avand in vedere atentionarile de racire accentuata a vremii si a prognozei privind caderile importante de zapada, transmite Agerpres.

"Se anunta iarna la munte, vom avea caderi de zapada in zona montana a judetului pentru urmatoarele 24 de ore, asa ca este recomandat turistilor sa evite drumetiile in Masivul Parang si Fagaras, in zona muntilor Valcii. Dar mai ales, drumul Transalpina, drum care se afla in zona vizata de altitudine este absolut nerecomandat pentru conducatorii auto. Totodata, pentru celelalte drumuri ar trebui masinile sa fie echipate pentru iarna, iar pentru turisti sa aiba echipament de vreme rea", a precizat seful Serviciului Salvamont Valcea, Mircea Lera.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis miercuri doua atentionari Cod galben de ploi insemnate cantitativ si racire accentuata a vremii, valabile de miercuri, ora 21,00, pana vineri ora 23,00.

Potrivit meteorologilor, de miercuri, ora 21:00, pana joi, la ora 23:00, in judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges si Sibiu va ploua, iar cantitatile de apa vor depasi 20-25 l/mp si izolat 40-60 l/mp.

In Muntii Banatului si in vestul Carpatilor Meridionali vor fi si precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare.

Ploi pe arii extinse se vor semnala in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in jumatatea de sud-vest, unde vremea se va raci accentuat, iar vantul se va intensifica treptat.

De joi, ora 23:00, pana vineri, ora 23:00, vremea se va raci accentuat in toate regiunile, iar Codul galben va fi extins si va viza 24 de judete: Botosani, Iasi, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Buzau, Brasov, Prahova, Dambovita, Sibiu, Arges, Valcea, Mehedinti, Gorj, Caras Severin, Hunedoara, Alba si Cluj.

AMN semnaleaza ca in toate zonele de munte si de deal se vor cumula cantitati de precipitatii de peste 20-25 l/mp si izolat peste 40-50 l/mp. Vantul va avea intensificari locale cu viteze ce vor depasi temporar 50-60 km/h. In a doua parte a noptii de joi spre vineri (23/24 octombrie) si in cursul zilei de vineri, 24 octombrie, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare in Carpatii Orientali si in jumatatea de nord a Moldovei. Trecator va ninge si pe crestele celorlalte masive montane.

Meteorologii avertizeaza ca vremea se va mentine deosebit de rece pana spre sfarsitul lunii octombrie.

de I.C.     HotNews.ro

Miercuri, 22 octombrie 2014, 12:44 Actualitate | Esenţial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe